G4Media.ro

Unul dintre agenții serviciului secret rusesc GRU, implicat în acțiuni ostile în…

Unul dintre agenții serviciului secret rusesc GRU, implicat în acțiuni ostile în UE, folosește un pașaport moldovenesc cu numele Nicolai Popa

Poliţia cehă a declarat că este în căutarea a doi bărbaţi, spioni ai serviciului secret militar rus (temutul GRU), care deţin mai multe paşapoarte, inclusiv paşapoarte ruseşti cu numele Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov. Printre actele de identitate false folosite de spionii GRU se afla si un pasaport din Republica Moldova, pe numele Nicolai Popa, transmite SecurityNews.

Aceste nume sunt aceleaşi cu cele folosite de cele două persoane suspectate de implicare în tentativa de otrăvire în 2018 a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Yulia cu agentul neurotoxic din epoca sovietică Noviciok, în oraşul britanic Salisbury. Rusia a negat orice implicare, însă dovezile au apărut deja în public.

Drept consecinta pentru actiunile ostile ale GRU, Republica Cehă a anuntat ca expulzează 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014, au anunţat premierul Andrej Babis şi ministrul de externe Jan Hamacek.

”Există o bănuială bine întemeiată cu privire la implicarea unor ofiţeri ai serviciului de informaţii rus GRU, unitatea 29155, în explozia depozitului de muniţii din zona Vrbetice”, (circa 300 de kilometri sud-est de Praga), a declarat premierul Babis într-o scurtă intervenţie televizată.

Citește tot articolul pe SecurityNews

Foto: Pașaportul agentului GRU cu nume românesc / SecurityNews.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai e un agent GRU la CCR, sub numele Valer Dorneanu.

  2. Il recunosc pe terorist – e ala care a pus foc la Bals.

  3. Seamănă cu ăla de pe Magheru care îl amenința pe mustăciosul cariat, vecin cu Vaselină și Manivela.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.