G4Media.ro

Unui fost ministru grec i-a fost interzisă intrarea în Germania pentru a…

Sursa foto: Unsplash / Maheshkumar Painam

Unui fost ministru grec i-a fost interzisă intrarea în Germania pentru a participa la o conferință controversată pro-palestiniană la Berlin

Fostului ministru grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, i s-a interzis intrarea în Germania pentru a participa la o conferință controversată pro-palestiniană la Berlin, pe fondul îngrijorării că unii participanți ar face remarci antisemite. Au fost impuse mai multe interdicții de intrare în Germania, inclusiv una împotriva fostului ministru grec „pentru a preveni orice propagandă antisemită și anti-israeliană în timpul evenimentului”, au declarat autoritățile germane de securitate pentru AFP.

Yanis Varoufakis, cofondatorul partidului paneuropean de stânga Diem25, a scris pe rețeaua de socializare X că Ministerul de Interne german a emis împotriva sa „o interdicţie de activitate”, adică „interzicerea oricărei activități politice”. Acest lucru este valabil și pentru participarea la evenimente online, de exemplu prin intermediul rețelei Zoom, potrivit fostului ministru.

Discursul despre care vorbește Yanis Varoufakis nu poate fi consultat în postarea de pe reţeaua X (fosta Twitter)… Dar activistul grec a furnizat linkul într-un alt mesaj pe aceeași rețea de socializare.

Totuși, conform informațiilor din cercurile de securitate, care au confirmat acest lucru pentru cotidianul „Handelsblatt”, este vorba într-adevăr despre o interdicție de intrare în Germania. Vineri, poliția germană întrerupsese apoi interzisese conferința menționată la mai puțin de o oră de la începere, deoarece unuia dintre vorbitori i-a fost interzisă activitatea politică în Germania, a explicat ea pe reţeaua X, fără a divulga identitatea persoanei vizate.

Sursa: LE PARISIEN / Rador Radio România /.
Traducerea: Rodezia Coste

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează