G4Media.ro

Unui deputat USR i s-a interzis să își deschidă birou parlamentar în…

Unui deputat USR i s-a interzis să își deschidă birou parlamentar în Teleorman / Reacția acestuia: Cei din PSD nu vor alternative în județele pe care le controlează și unde și-au început baronatul local

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins la începutul acestei săptămâni solicitarea deputatului USR Claudiu Năsui de a-și deschide un birou parlamentar în municipiul Turnu Măgurele din județul Teleorman. Năsui susține că motivul este că cei din PSD nu vor alternative în județele pe care le controlează și unde și-au început baronatul local.

”Domnul Dragnea nu vrea să piardă Teleormanul, deși Teleormanul are numai de pierdut. Săptămâna aceasta am primit răspuns la cererea de deschidere a unui birou parlamentar la Teleorman. Răspunsul a fost unul negativ, fără explicații sau dezbatere. Acest lucru s-a întâmplat deși Parlamentul a adoptat o modificare a Regulamentului prin care deputații și senatorii își pot înființa cabinete parlamentare și în alte județe decât cel unde au candidat, în condițiile în care votul la alegerile parlamentare a fost pe listă și nu uninominal. De altfel, domnul Dragnea are 3 astfel de birouri: două la Alexandria și unul la București, deschis la final de 2017. Cererile dumnealui nu au avut impedimente în a fi aprobate de conducerea forului legislativ”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El a precizat că nu este prima oară când o cerere venită din partea USR de a deschide birouri în teritoriu este respinsă fără explicații și fără dezbatere.

”Ceea ce este clar e că cei din Partidul Social Democrat nu vor alternative în județele pe care le controlează și unde și-au început baronatul local. Aceste locații sunt și printre cele mai sărace și mai subdezvoltate din țară, deși liderii lor au inventat programele de dezvoltare locală prin care se sifonează milioane de lei din bani publici. Aceste abuzuri trădează că aparatul de partid se teme de orice dezechilibre ar putea apărea. USR crește și dorința noastră este să fim cât mai prezenți și cât mai reprezentativi pentru toți românii, indiferent de mediul de proveniență sau locație. Astfel de încercări de intimidare nu ne descurajează, ci ne motivează mai mult”, a mai scris Năsui pe Facebook.

Deputatul USR a explicat pentru G4Media.ro și de ce a solicitat deschiderea unui birou parlamentar în Turnu Măgurele:

  • ”Am ales municipiul Turnu Măgurele pentru că este unul dintre exponentele politicilor duse de Dragnea și PSD de baronizare a unui loc. Au transferat puterea din mâinile cetăîțenilor, în mâinile câtorva baroni. Pe cale de consecință, banii publici nu au ajuns la bunăstarea oamenilor, ci în buzunarele acelor baroni”.

Foto: Deputatul USR Claudiu Năsui. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Si ii dai in judecata, sau ce? Treci la treaba!

  2. Decizia biroului permanent al camerei trebuie atacata undeva, la CCR de exemplu.

  3. Contrareforma snobilor