G4Media.ro

Universitățile pot înființa societăți comerciale și consorții duale, după ce Guvernul a…

Foto: Pixabay.com

Universitățile pot înființa societăți comerciale și consorții duale, după ce Guvernul a aprobat în termen record prin ordonanță de urgență modificări la legea actuală a Educației, copiate din proiectul de lege Cîmpeanu

Guvernul a aprobat în termen record, prin ordonanță de urgență (OUG), modificări la legea actuală a Educației, astfel încât universitățile să poată înființa societăți comerciale și consorții de învățământ dual, transmite Executivul într-un comunicat de presă.

Pe 15 septembrie, Ministerul Educației publica aceleași prevederi într-un alt proiect de OUG care conținea, însă, și modificări despre decontarea transportului elevilor. Acel proiect a fost retras pe 16 septembrie (detalii aici) și împărțit în alte două: cel privind decontarea transportului a fost postat vineri seara pe site-ul ministerului, iar cel privind înființarea învățământului superior dual a apărut acum două zile pe site.

Ordonanța care modifică legea actuală intră în vigoare după ce este publicată în Monitorul Oficial. OUG-ul vine cu o săptămână înaintea începerii anului universitar 2022-2023. Celălalt OUG legat de transportul elevilor mai are de parcurs etape: premierul Ciucă ar fi acceptat astăzi să se întâlnească în zilele următoare cu reprezentanții elevilor, s-a anunțat și o consultare online pe această temă, iar apoi se vor vedea și alte măsuri.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. O VESTE BUNA PENTRU AFACERILE BARONILOR DIN „EDUCATIE”.