G4Media.ro

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va accepta o criptomonedă pentru plata taxelor…

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va accepta o criptomonedă pentru plata taxelor de admitere, începând din această vară

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULSB) va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plăţile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunță instituția într-un comunicat de presă transmis miercuri.

„Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată şi va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an.

ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic.

Potrivit sursei citate, printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacţionare; posibilitatea de verificare publică a tranzacţiilor.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o reţea de tip blockchain.

Sursa foto: site Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Cam dubios avand in vedere ca e o moneda bazata pe specula.
  Nu mi se pare ok sa stimulezi plata pentru educatie cu o moneda atat de instabila cea mai mare parte a ei fiind detinuta doar de o mana de oameni.
  In plus, de cand se platesc locurile la facultate? Nu e o facultate de stat? Platesti daca in loc sa inveti ai stat cu ochii pe grafice de criptomonede.
  Daca era ‘orice criptomoneda’ mai intelegeam.
  Pe scurt, miroase a bisnita si a fake pump cum am vazut pe twitter ca se practica in legatura cu egld.

  • Ofticos mic … ai vandut la 10 usd, nu ?
   Egld e ca orice alta criptomoneda, doar ca e facuta de romani. Are o echipa excelenta in spate si potential sa mai creasca de cel putin 10-20 ori.
   Evident, ca in orice moneda exista riscul mare si de scaderi masive, volatilitatea fiind foarte mare.

 2. Da, o universitate de prestigiu😀pentru cei care nu știu cum se dau 4 examene pe zi

  • O criptouniversitate, care accepta orice … si in materie de studenti, si in materie de plati. Doar-doar se va pricopsi.

 3. Titlul este fals.
  Facultatea stabileste pretul in RON si incaseaza RON. Deci nu accepta EGLD.
  Omul poate schimba EGLD in RON la un exchange online la cursul zilei si plati facultatea in RON.

  • Si ce zici tu e fals. Studentul plateste direct din walletul lui de egld, procesatorul de plati face conversia in RON, da, asa e la orice plata cu crypto, mai putin la Tesla.