G4Media.ro

Universitatea din București se oferă să sprijine inclusiv prin cazare și hrană…

Marian Preda - Foto: Inquam Photos / George Calin

Universitatea din București se oferă să sprijine inclusiv prin cazare și hrană refugiații din Ucraina, să susțină protejarea patrimoniului universitar din această țară / Vor fi discuții cu MAE – rectorul Marian Preda

Universitatea din București consideră că e de datoria sa, în contextul conflictului din Ucraina, “să fim solidari și să venim cu propuneri concrete pentru sprijinirea studenților, profesorilor și a familiilor lor”, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul instituției, Marian Preda. El a precizat că vor avea loc discuții cu Ministerul Afacerilor Externe, astfel încât felul cum acționează Universitatea să se alinieze “la maniera de răspuns pe care România o va avea în situația de față”.

Printre măsurile avute în vedere de UB, potrivit lui Marian Preda:

 • “Inițiem un grup de lucru care să propună un set de măsuri prin care să putem asigura, la nevoie, cazare sau hrană celor care se refugiază din calea conflictului.”
 • “Discutăm apoi, spre exemplu, de măsuri prin care să putem sprijini protejarea patrimoniului universităților ucrainiene”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Iata o buna ocazie ca sa va taiati si voi din indemnizatiile de conducere nesimtite! Nu doar asa, ca sa te bage lumea in seama ca esti si tu rector. Fiindca UB nu are de obicei bani pentru nimic: nu pentru carti, colocvii, profesori, amenajari…., pe langa plata cu ora mizerabila pentru profesori si doctoranzi.

 2. Cam excentric respectivul rector!

 3. O fi prezentat în prealabil senatului această propunere înainte??? Cred că e de la el așa în calitete de patron!

  • Asa se poarta, ca un patron caruia ii place sa fie inconjurat de o haita de lingusitori. Daca la UB e asa, ce-o fi in universitatile din provincie …
   Hai cu internationalizarea in China, domnule rector, ca de aia ai decis sa numesti un prorector care stie chineza! Sau nu-ti mai place cu comunistii?

 4. Si inca un aspect: EUB e pusa pe butuci de noua gasca! Sigur ca fostul director, un incompetent tinut in brate de Liviu Papadima si de Mircea Dumitru, fostul rector, trebuia dat afara. Dar de aici pana la formula actuala, in care se regasete o parte din editura privata! care functiona in cadrul UB (ce paradox totusi..), formula in care EUB abia se tareste, e cale lunga. O s-o ingropi de tot, nene, cu incompetentii pe care i-ai promovat de curand acolo. Din lac in put, asta a fost miscarea noii conduceri a UB.

 5. Pe studenți îi țineți online și primiți refugiați. Halal de voi.

 6. Bv, d-le Rector! În sfârșit faceți și d-voastră un gest umanitar prin sprijinul oferit refugiaților, că în Universitate tăiați salariile mici prin încetarea unor contracte de muncă și le măriți pe cele deja mari că sa vă asigurați următorul mandat!