G4Media.ro

Universitatea de Vest din Timișoara anunță că se solidarizează cu Facultatea de…

Universitatea de Vest din Timișoara anunță că se solidarizează cu Facultatea de Drept de la București, alături de celelalte trei universități, pentru protejarea integrității academice

Universitatea de Vest din Timișoara se raliază sprijinului acordat Universității din București de alte trei centre universitare, pentru a susține astfel decizia de exmatriculare a studenților care copiază la examene.

“Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara își manifestă solidaritatea cu Facultatea de Drept a Universității din București în salvgardarea principiilor și standardelor comune Hexagonului Facultăților de Drept din România”, anunță instituția de învățământ superior. Anunțul vine după decizia istorică a Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de la Drept, acuzați că au fraudat examene susținute online în pandemie.

“În calitate de membră, alături de Facultatea de Drept a Universității din București, a Hexagonului Facultăților de Drept din România, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, prin Consiliul său, adoptă și face publică următoarea poziție în raport cu situația care a condus la decizia Facultății de Drept a Universității din București de a aplica mecanismele de protejare a integrității academice în procesul de evaluare: Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara își reafirmă angajamentul ferm de a promova și proteja valorile fundamentale ale societății, între care dreptatea, echitatea și integritatea, precum și valorile fundamentale ale mediului universitar juridic, între care calitatea, rigoarea și corectitudinea în recunoașterea performanței academice”, susține profesorul Lucian Bercea, decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cu ce sa te solidarizezi?!? Cu regulamentul de functionare si legea?! E jenant, domnilor!

  Nu e ca si cand i-a exmatriculat uzand de un moriv politic sensibil. I-a ejectat pentru FURT!

  Domnilor rectori, prorectori, decani, prodecani si alti domni cu functii birocrarice dar si cu ore la catedra, realizati in ce KARAOKE jalnic traiti, sa ajungeti sa va solidarizati pentru asa ceva?!

  E ca si cum cetatenii s-ar solidariza cu decizia unuia de a respecta culoarea rosie a semaforului. Ne-am pierdut mintile?!? Bozeeeee ….

  • Asa zice facultatea, partial mincinos, partial adevarat, un terci. Adevarul e ca pentru unii dovezile sunt subtiri de tot…cat despre botinele de conferentiari si profesori plagiatori si spagari, aia raman pe functie?! Pe aia nu-i exmatriculeaza nimeni?! :))

 2. De zeci de ani se intimpla astfel de lucruri in universitati . Studenti care fraudeaza .
  De ce sint luate astfel de decizii atit de rar ?
  Universitatile nu trebuie sa primeasca bani publici . Sa mearga acolo numai cine face efort financiar pentu asta . Sa intre oricine si sa iasa numai cei care intr-adevar se pot pune cu totul in slujba comunitatii . Pentru ca un licentiat trebuie sa profeseze in domeniul studiilor sale nu pentru beneficiul sau ci pentru beneficiul comunitatii . Sa participe la ridicarea standardelor de orice fel in comunitatea in care traieste .

  • Cea mai mica penetrare de absolventi de studii superioare din UE :)) Voi cred ca sunteti dusi cu capul :)) Numarul trebuie crescut macar la media UE, doar ca romanii nu mai dau doi bani pe 90% dintre hartiile de licentiat cu care faci foamea!

 3. Alo, UVT-ul ce ati patit?
  pai inseamna ca UVT-ul ar ramane fara studenti…
  se copiaza la UVT cu acordul profesorului.
  am avut colegi care nu au deschis niciun curs….si au terminat UVT-ul.

  Faina viata in Timisoara, dar ca student… nu esti incurajat sa studiezi.

 4. Daca il pui pe acest Lucian bercea Mondialu in fata unui exame de drept roman, sau mai stiu eu ce alta materie de anul intai, l-ai spart. Dar daca il examinezi la ce si-a dat el licenta (etica si echitatea socialista), inca mai stie.

 5. PAI SA MERGEM PANA LA CAPAT TOVARASI. SA-I DAM AFARA SI PE TOVARASII PROFESORI CARE AU DAT DOCTORATE PE BANI SI INFULENTA POLITICA

 6. Salut!
  Stiu un caz, de la UVT, ceva mai vechi, dar, relevant.
  Un tip, a ajuns in anul 3 la Politehnica din Timisoara, dar, a ramas repetent.
  Ajutorul a venit, de unde, credeti ?
  De la facultatea de drept, ca verisoara lui, s-a combinat cu decanul facultatii de drept de la aceea vreme! Dar, nu s-au oprit aici : Repetentul a fost inscris la facultatea de drept de la …Oradea.
  Acum, este notar in Timisoara Insiderii, cred ca
  recunosc personajul
  .

 7. Gestul de a copia este reprobabil. Dar știm cu toții că , pina și pe timpul împușcatului era o modă . O modă de incompetenta !
  Pe de altă parte, exmatricularea in condițiile online, este o soluție în limita bunului simt , dar nu și a legii ! Cei dați afară ,vor câștiga în instanță , orice proces intentat de „studenți” !
  Singura ieșire : repetarea examenelor in condiții de securitate ,impuse și oferire de examinator .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.