G4Media.ro

Universitatea Cuza din Iași, acuzată că tergiversează expertiza privind suspiciunea de plagiat…

Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Universitatea Cuza din Iași, acuzată că tergiversează expertiza privind suspiciunea de plagiat a doctoratului lui Codruț Olaru, îndrumat de Tudorel Toader

Grupul de inițiativă Reset acuză conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași că tergiversează încă din decembrie găsirea experților ceruți de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru a evalua lucrarea de doctorat a procurorului Codruț Olaru, suspectă de plagiat. Teza lui Olaru a fost coordonată de Tudorel Toader, ministru al justiției și rector suspendat al Universității ieșene.

Reset a publicat pe pagina de Facebook un răspuns al Unviersității, care susține că ”în urma procesului de identificare a experților la nivel național am primit trei răspunsuri, dintre care doar unul conține o nominalizare, motiv pentru care continuăm demersurile în vederea completării comisiei de analiză… Considerăm că acest proces se derulează cu celeritate, nefiind grevat de nici o amânare”.

CNATDCU a cerut Universității ieșene încă din 14 decembrie un punct de vedere privind acuzațiile de plagiat, dar până acum Universitatea Cuza nu a reușit nici măcar să strângă echipa de experți care să analizeze teza.

”După atâtea luni, instituția nu a găsit încă experții și nici nu se grăbește să o facă, în speranța că vom uita și ne vom resemna. Ei, bine, nici nu uitam și nici nu ne resemnăm. Universitatea Al. I. Cuza, prin reprezentanții săi, are obligația de a lua măsuri urgente și să răspundă cu seriozitate și promptitudine, de la înălțimea prestigiului său, solicitărilor de interes public. Cumva cei de la Universitatea Cuza nu vor să-l deranjeze prea mult pe dl Prof. rector autosuspendat, Tudorel Toader?”, scrie Reset într-o postare pe Facebook.

Foto: Codruț Olaru și Tudorel Toader (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Și doctoratul lui slugarel cum ii?!

  2. Bubosu mafiosu

    • Bobosu zice ca e suspendat, dar de fapt si-a numit o sluga care e o mediocra ca el si o lichea. Saptamanal vine in universitate si comanda să se facă ceea ce vrea muschii lui. Prăvălia de diplome universitarae Al I Cuza e de mult compromisa, cu un colectiv didactic de (…) care a reusit performanta de a scoate institutia din orice clasament european.

  3. Universitatea Al I CUZA e o taraba de semidocti si mediocritati, fosti securisti, informatori sau persoane aduse in catedra pe baz[ă de clientelism si rubedenie (cazul progeniturii lui T. Toader) pe masura celui pe care l-au votat rectos. E o taraba de diplome si psuedo-doctorate care nici macar nu se mai clasează intre primele 1000 din lume. Despre doctoratele date de Toader clienteliei politicie se stie bine. Oare cum a ajuns Gorghiu doctro, daca nu la interventia celor pe care Toader ii slugarea pe atunci (uslașii Fenechiu & Co)? Nu Gorghiu facea lobby pentru Vlasov in parlament? Lucrurile se leaga si in acest caz.