G4Media.ro

Universitatea Babeș-Bolyai va coopta experți internaționali independenți pentru a doua analiză a…

Foto: Facebook UBB

Universitatea Babeș-Bolyai va coopta experți internaționali independenți pentru a doua analiză a tezei de doctorat a lui Lucian Bode – anunțul oficial

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a confirmat printr-un comunicat de presă, joi, declarațiile făcute în cursul dimineții de rectorul Daniel David pentru Edupedu.ro, potrivit cărora instituția va analiza din nou teza de doctorat a lui Lucian Bode, după ce jurnalista Emilia Șercan a publicat dovezi de plagiat extins în acest caz.

Potrivit UBB, Comisia sa de etică s-a autosesizat și va analiza din nou teza, pe baza noilor informații. Totodată, instituția precizează că va coopta în analiză și experți internaționali independenți”.

“Precizăm că analiza poate fi reluată ori de câte ori este cazul, pe baza noilor dovezi prezentate de către cei interesați”, se arată în comunicat.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Ce circ … experti internationali pt ca romanii sunt incompetenti si corupti. In rest gura plina de mandri ca sunt romani

 2. Experti de prin Kosovo, Qatar, Coreea de Nord, Venezuela ca altfel a pus-o gagiul.

 3. Sunteți ridicoli! Aveți nevoie de experți internaționali ca să analizați analiza dnei Șerban?

 4. „Potrivit UBB, Comisia sa de etică s-a autosesizat și va analiza din nou teza, pe baza noilor informații. Totodată, instituția precizează că va coopta în analiză și experți internaționali independenți”.
  Cum?!
  Pai, nu ne spunea zilele trecute Rectorul UBB, dl Daniel David, socand o Romanie intreaga ca:
  „Raportul Comisiei de Etică a UBB se referă la faptul că la momentul susținerii teza a trecut de filtrul comisiei de îndrumare, al comisiei de susținere (care a implicat și experți din alte universități de referință ale țării) și al CNATDCU (cu experți și din alte universități ale țării). Pentru noi acest lucru înseamnă că teza a trecut cel puțin un prag minimal al acceptabilității academice.
  Așa cum am arătat mai sus, după publicarea unei teze pe baza atingerii acestui prag minimal, în funcție de receptarea în mediul academic, aceasta poate intra vizibil în circuitul științific sau poate rămâne în obscuritate. Aceasta este procedura care corespunde practicilor academice naționale și internaționale.
  Edupedu.ro: Ca rector, cum apreciați decizia Comisiei de Etică a UBB și formularea ei?
  Daniel David: „Rectorul UBB are încredere în seriozitatea Comisiei de etică a UBB și o susține fără rezerve.”

 5. Da,asa trebuie,personal strain,coruptia si sevilismul ne-a terminat de 75 de ani incoace.

 6. Ce zici Iohannis, ce toleranță mai ai la plagiat, 20-30 la sută??

 7. Rectorul David este cel care manipulează!! Pt ce trebuie experți internaționali??? Să vadă ce?? Analiza prof Șerban este clară, are justificări la fiecare acuză, este publică pe edupedu, sunt textele puse pe două coloane, sunt subliniate colorat. Ce este neclar??

 8. Bode, mă faci de râs, să-ţi fie ruşine!

 9. LOL, experti internationali!