G4Media.ro

Uniunea Europeană critică decizia parlamentarilor ruși de a-i cere lui Putin să…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Uniunea Europeană critică decizia parlamentarilor ruși de a-i cere lui Putin să recunoască independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei

Uniunea Europeană a condamnat marți cererea parlamentarilor ruși ca președintele Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor separatiste din Ucraina, spunând că ar încălca acordurile de la Minsk pe care Moscova le-a semnat, relatează AFP.

„UE condamnă ferm decizia Dumei de Stat a Rusiei de a înainta un apel președintelui Putin pentru a recunoaște zonele controlate neguvernamental ale regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina ca entități independente”, a scris șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, într-o postare pe Twitter.

Context

Deputații din Duma de Stat a Rusiei au votat, marți, cu majoritate de voturi o rezoluție pentru recunoașterea Republicilor separatiste Populare Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, iar aceasta va fi trimisă lui Vladimir Putin pentru aprobare.

Două rezoluții au fost prezentate Camerei inferioare cu scopul de a recunoaște Republica Populară Donețk (DPR) și Republica Populară Lugansk (LPR), care s-au autodeclarat independente în 2014, amintește Euronews.

Proiectul de rezoluție votat marți a fost depus în Duma de Stat pe 19 ianuarie 2022 de către fracțiunea Partidului Comunist. Potrivit documentului, Duma de Stat face apel la șeful statului cu o cerere de a analiza problema recunoașterii republicilor proclamate „ca state independente, suverane și independente”.

Textul spune că deputații „consideră justificată și justificată moral recunoașterea” DNR și LNR. „În ultimii ani, în republici s-au construit organisme și state democratice cu toate atributele puterii legitime pe baza voinței poporului”, se arată în text, citat de agenția rusă de știri TASS.

Deputații ruși consideră că este necesar să-l invite pe președintele Putin să ia în considerare problema purtarii de discuții cu conducerea DPR și LPR cât mai curând posibil „pentru a crea o bază legală pentru relațiile interstatale care să asigure reglementarea tuturor aspectelor de cooperare și reciprocitate. asistență, inclusiv probleme de securitate”.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Carciuma de Stat este o gluma. Stim toti ca acolo e serparia de conserve bolsevice ale lui Putin!

  2. A împărțit peste 700.000 de pașapoarte rusești in Donețk si Lugansk. Acu declară independența și peste trei luni alipirea la patria mamă.
    E gata treaba. Acu’ așteaptă reacția Ucrainei. Dacă comentează la viol, iese scandal.
    Și la anu’ incepe cu Transnistria și ‘Republica Găgăuză’.
    Și mai are asigurați 10 ani de mandat.
    Horror