G4Media.ro

Uniunea Europeană consideră „disproporționată” amenințarea Rusiei de a rupe relațiile diplomatice cu…

Foto: Pixabay / sapviktor

Uniunea Europeană consideră „disproporționată” amenințarea Rusiei de a rupe relațiile diplomatice cu Bulgaria

Uniunea Europeană a declarat vineri că ameninţarea Rusiei de a rupe relaţiile cu Bulgaria, dacă aceasta nu îşi revocă până la miezul nopţii în această seară decizia de a expulza 70 de diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, este „disproporţionată”, iar dacă se va materializa „va duce la o şi mai mare izolare” a Moscovei, potrivit EFE şi Reuters, citată de Agerpres.

UE consideră de asemenea ameninţarea Kremlinului ca „nejustificată”, potrivit unei declaraţii emise vineri de un purtător de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), care a susţinut decizia Sofiei ca fiind „în deplină concordanţă cu dreptul internaţional”, întrucât diplomaţii ruşi au „încălcat” Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

„Uniunea Europeană sprijină şi se solidarizează pe deplin cu Bulgaria în aceste circumstanţe şi va urmări îndeaproape această problemă”, subliniază declaraţia citată.

Executivul de la Sofia a cerut joi Rusiei să-şi retragă ultimatumul diplomatic, care conţinea ameninţarea cu închiderea ambasadei Rusiei din capitala bulgară.

Guvernul bulgar a anunţat marţi expulzarea a 70 de diplomaţi ruşi pe motiv că lucrează pentru serviciile secrete ale Moscovei şi le-a dat termen ca până duminică să părăsească ţara.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe bulgar, care a expulzat deja 13 diplomaţi ruşi de la începutul războiului împotriva Ucrainei, personalul diplomatic şi tehnic al Rusiei în Bulgaria, şi viceversa al Bulgariei în Rusia, nu ar trebui să depăşească 50 de persoane.

Moscova consideră că decizia Sofiei de a expulza diplomaţii ruşi a fost ordonată de „forţe externe” şi a ameninţat cu ruperea relaţiilor diplomatice cu Bulgaria.

Din cauza deciziei anunţate marţi de a expulza 70 de membri ai ambasadei Rusiei, Partidul Socialist Bulgar, succesor al fostului Partid Comunist, şi-a retras sprijinul pentru premierul bulgar Kiril Petkov, tocmai în momentul în care acesta încearcă să formeze un nou guvern după ce săptămâna trecută cel precedent căzuse în urma unei moţiuni de cenzură.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. popcorn si telegram

  • Sunt vești bune moartea civililor băi leshinatule? Jet! G4, iar cenzurați ca o pluă mesajele dar tolerați toate mizeriile astea. O să rămâneți voi și mizeriile în stilul ăsta. Păcat. Ați luat-o pe urma face-crapbook.

 2. Toată această nebuloasă a Kremlinului de a omorî civili, copii, de a distruge fără noimă nu are altă logică, decât că vrea să întărâte NATO; cu scopul ca întâi să-i lovească Organizația – și s-ar putea să-i reușească, asta nu cunosc – după care să culce la pământ SUA, rapid, într-o singură zi.
  (Însă asta, Rusia n-o va face singură ci ajutată; iar când se va întâmpla, nu va fi ‘răspuns’).
  Cei ce citesc asta, își vor aduce aminte.

 3. Toată această nebuloasă a Kremlinului de a lovi de-a valma (ucigând civili, copii, de a distruge chiar cu costuri proprii și fără câștiguri semnificative) nu are nicio logică decât că vrea să întărâte NATO.
  Până acolo, ca Organizația – direct sau indirect – să lovească Rusia.
  După care Rusia, nu singură, ci „ajutată” să culce la pământ SUA și fără să existe vreun ‘răspuns’ — făcând totul rapid, într-o singură zi.

  *În Cuvântul etern, Biblia, sunt scrise aspecte, cu privire la viitor. Iar cei care trag sforile Lumii — sau, cred că le trag ei — ne-ar face bine tuturor, dacă ar mai deschide-o și ei..

  Drept urmare, dacă Imperiul descris Apocalipsa (18) e cel la care se gândesc mulți, că este.. atunci cei ce citesc asta, își vor aduce aminte.

  • Pana acu, e sigur un lucru. Cand guvernul Boc o taiat , multe spitale de probleme mintale au redus locurile, unele s-au redus de tot. Si mare era gradina Domnului, si multi ii treceau gardul, ajungeau in libertartate, unii omorau, unii trollau.

  • În Biblie ca în Biblie, da’sa vezi ce scrie în kamasutra la pagina 12…

 4. Vai, arond. Esti pe val… ce se mai fumeaza pe la catedrala?

 5. Si ce daca preia activele?
  Pai tehnologia este japoneza, deci adio licenta (a procesului de „fabricatie”). Utilajele sunt de prin toata lumea, mai putin de la rusi (n-au compresoare ca alea vin de la General Electic (detinatoarea lui Nuovo Pignone), turbinele de la Siemens sau Mitsubitshi), pompele de oriunde numai din rusia nu, automatizarea este americana………. Restul e can-can!!!! NAtionalizati mai baieti!!!! Sau te pomenesti c-au inceput indienii, prazilienii sau nord-coreenii sa produca tehnologi de varf!!!!

 6. 🤣😅🤣😅🤣😅🤣😅🤣