G4Media.ro

Uniunea Europeană anunță că și-a evacuat întreg personalul aflat în Afganistan

Uniunea Europeană anunță că și-a evacuat întreg personalul aflat în Afganistan

Uniunea Europeană (UE) şi-a evacuat întregul personal aflat în Afganistan, cu excepţia unor oficiali care încă lucrează la aeroportul din Kabul, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE), relatează Reuters.

„Întregul personal care trebuia să fie evacuat a fost evacuat”, a declarat reprezentantul executivului comunitar într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

„Încă avem o prezenţă de bază la aeroport pentru a gestiona ceea ce este nevoie, dar personalul delegaţiei UE şi familiile au fost evacuaţi”, a completat el.

Căderea guvernului afgan şi cucerirea capitalei Kabul de către talibani înainte de retragerea ultimilor militari americani programată pentru 31 august a constrâns ţările occidentale să organizeze de urgenţă evacuarea propriilor cetăţeni şi a colaboratorilor lor afgani.

Mai mulţi aliaţi NATO le-au cerut vineri americanilor să-şi amâne plecarea. Cu ajutorul a 6.000 de militari ai armatei SUA, ei au preluat controlul asupra aeroportului din Kabul, de unde sunt organizate evacuările.

Sursa Foto: Twitter/ Alex Tiffin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Deci lumea se împarte acum intre americani si cetățeni ai UE, ce o mai fi si asta. Pana acum o vreme erau aliați toti occidentalii. Ce inseamna cetatenii UE si cine i-a adus de acolo pe toti?