G4Media.ro

Unii indieni folosesc balega și urina vacilor ca „remediu” împotriva COVID-19. Medicii…

Unii indieni folosesc balega și urina vacilor ca „remediu” împotriva COVID-19. Medicii avertizează că prin această terapie se pot transmite mai multe boli 

Medici indieni avertizează împotriva folosirii balegii de vacă de către persoane convinse că aceasta fereşte de COVID-19 şi subliniază că nu există dovezi ştiinţifice în acest sens şi că există riscul răspândirii altor boli, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Pandemia de COVID-19 devastează India, care înregistrează oficial 22,66 milioane de îmbolnăviri şi 246.116 de morţi din cauza COVID. Însă unii experţi avertizează că acest bilanţ ar putea fi de 5-10 ori mai mare şi subliniază că oameni din întreaga ţară întâmpină dificultăţi în a găsi paturi la spital, oxigen şi medicamente, iar astfel numeroşi indieni înfruntă boala fără vreun tratament.

În statul Gujarat, în vestul Indiei, unele persoane se duc în grajduri de vaci o dată pe săptămână pentru a-şi acoperi corpul cu balegă şi urină de vacă, în speranţa că astfel îşi cresc imunitatea împotriva COVID-19 sau se vor însănătoși.

În hinduism, vaca este un simbol sacru al vieţii şi pământului, iar timp de secole hinduşii au folosit balega de vacă pentru a-şi „curăţa” locuinţa şi în rugăciuni rituale, crezând că are proprietăţi teraputice şi antiseptice.

„Inclusiv medici vin aici. Ei cred că această terapie le îmbunătăţeşte imunitatea şi se pot duce să-şi îngrijească pacienţii fără frică”, declară un director asociat al unei companii farmaceutice, Gautam Manilal Borisa, care susţine că s-a vindecat în acest fel de COVID-19 anul trecut.

El obişnuieşte să vină de atunci la Shree Swaminarayan Gurukul Vishwavidya Pratishthanam, o şcoală a unor călugări hinduşi situată peste drum de sediul central al Zydus Cadila, care dezvoltă un vaccin împotriva COVID-19.

În timp ce aşteaptă să li se usuce pe corp balega şi urina vacilor, unele persoane îmbrăţişează şi onorează vaci din grajd sau fac yoga, pentru a-şi creşte nivelul energiei. Ei se spală, apoi, cu lapte sau lapte bătut.

Medici şi cercetători din India şi din întreaga lume au avertizat în mod repetat împotriva unor ”tratamente alternative” împotriva COVID-19, subliniind că pot conduce la un fals sentiment de siguranţă şi complica probleme de sănătate.

„Nu există vreo dovadă ştiinţifică potrivit căreia balega sau urina de vacă creşte imunitatea împotriva COVID-19. Acest lucru are la bază în întregime credinţa”, avertizează preşedintele Asociaţiei medicale indiene, dr JA Jayalal,

„Există riscuri la adresa sănătăţii în ungerea cu sau consumarea acestor produse. Alte boli se pot transmite de la animal la om”, subliniază el.

Există îngrijorări cu privire la faptul că această practică poate conduce la o răspândire a noului coronavirus, în măsura în care la ea iau parte adunări sau grupuri.

Șeful unui grajd din Ahmedabad, Madhucharan Das, a anunţat că limitează numărul participanţilor.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Multi romani folosesc medicamente din India.

  2. Următoarea mutație de Covid ar putea să apară de la țâganii ăștia nespălați. Bleah

  3. Sunt absolut sigur că şi în India există suficienţi guru gen Mache Teodosie Şpagoveanul Cu Rupii care propăvăduiesc astfel de „tratamente” … şi apoi se miră de ce nu mai au lemne să ardă morții.

  4. E bine că noi nu mai avem vaci bem lapte praf din Polonia

  5. Phiii… exact ca in spitalele romanesti. Doar ca mai curat.

    • Spitalele alea regionale făcute de PSD?

  6. Nimic nu e mai reconfortant decat un pahar de chishat fierbinte de vaca cu niste briose fragede de balega. Au luat ei indienii multe lucruri de la englezi dar cu ceaiul cu prajituri au dat gres cu rețeta reinventata de vracii locali.

  7. Lasati „legea” lui Darwin sa-si urmeze cursul :))

  8. La cum se scalda indienii in Gange poluat si plin de dejecții si cadavre, puțin pipi si caca de vaca e ultima lor problema.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.