G4Media.ro

UNICEF: Coreea de Nord a refuzat aproape trei milioane de doze de…

UNICEF: Coreea de Nord a refuzat aproape trei milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 chinezesc, spunând că ar trebui oferite unor țări care au mai multă nevoie de ele

UNICEF a anunțat joi că Coreea de Nord a refuzat aproape trei milioane de doze de vaccin chinezesc împotriva COVID-19 şi a propus ca acestea să fie oferite unor ţări care au mai multă nevoie de ele, relatează AFP, citată de News.ro.

Coreea de Nord a transmis UNICEF – care distribuie doze în cadrul COVAX, un sistem de distribuire a vaccinului anti-COVID-19 destinat ţărilor sărace – că vaccinurile produse în China ar putea să fie oferite altor ţări, potrivit agenţiei ONU.

Ministerul nord-coreean al Sănătăţii „ne-a anunţat că 2,97 de milioane de doze de Sinovac, oferite Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC) prin COVAX, pot fi trimise către alte ţări, grav afectate, având în vedere oferta mondială limitată de vaccin împotriva COVID-19 şi recrudescenţa recurentă în anumite ţări”, a afirmat un purtător de cuvânt UNICEF pentru AFP.

Phenianul „va continua să comunice” cu COVAX, „pentru a primi vaccinuri împotriva COVID-19 în lunile următoare”, a adăugat oficialul nord-coreean.

În iulie, Institutul de Strategie Naţională din Coreea de Sud, afiliat agenţiei de spionaj din această ţară a dezvăluit că Phenianul a respins vaccinuri anti-COVID-19 de la  AstraZeneca-Oxford, propuse prin intermediul COVAX, invocând îngrijorări cu privire la efectele secundare ale acestuia.

Institutul de Strategie Naţională mai dezvăluia atunci că Phenianul nu are un lanţ frigorific suficient de dezvoltat pentru a depozita vaccin Pfizer-BioNTech şi Moderna şi că regimul este sceptic cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti.

Regimul nord-coreean, al cărui sistem de sănătate este şubred, a fost una dintre primele ţări din lume care şi-a închis granițele pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, care a apărut la vecinul său chinez.

Phenianul susţine de atunci că epidemia de COVID-19 nu a ajuns pe teritoriul nord-coreean, un lucru de care se îndoiesc numeroşi experţi.

Această izolare afectează şi mai grav economia, afectată deja de multiple sancţiuni internaționale impuse din cauza programelor militare nucleare și balistice nord-coreene.

În iunie, dictatorul Kim Jong-Un a recunoscut că ţara sa se confruntă cu o „situaţie alimentară tensionată”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. asa au vrut sa sune oficial declaratia, in realitate au luat in disperare orice zeama, vaccin sa fie, ….. =))