G4Media.ro

Ungaria, România Bulgaria, cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană la băuturile…

Ungaria, România Bulgaria, cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană la băuturile alcoolice

Preţul băuturilor alcoolice (băuturi spirtoase, vin şi bere) în 2020 era de peste două ori şi jumătate mai mare în statul membru cu cele mai scumpe băuturi, Finlanda, decât în cel cu băuturile cele mai ieftine, Ungaria, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Când preţurile din ţările membre sunt comparate cu indicele mediu de 100 al nivelului preţurilor din UE, rezultatele arată că anul trecut preţul băuturilor alcoolice a fost cel mai ridicat în Finlanda (cu un indice de 193), urmată de Irlanda (181) şi Suedia (166).

În contrast, în 2020, preţul băuturilor alcoolice a fost cel mai scăzut în Ungaria (cu un indice al nivelului preţurilor de 73), România (74) şi Bulgaria (81).

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ba, da tot timpul pe G4media vezi artocole ca alimentele sunt cele mai ieftine in Romania, ca bautura e eiftina in Romania, ca cutare e cel mai ieftin in Romania. Dar o comparatie intre salarii facem si noi? De cate ori sunt mai mari salariile in Finlanda decat in Romania?

  2. Macar asa sa ne incalzim si noi la iarna, cu o cinzeaca.
    Ca gazele si curentul le-am „liberalizat” la preturi de Germania, Danemarca… sa faca pixu’mare „dealerii” de energie.

  3. Urmeaza sa crească prețul și la noi.Sau nu ,ca nu văd legătura .Pai junchers cu ce își trata sciatica?Ue am vrut ,UE avem.Suntem in rând cu lumea “buna”.