G4Media.ro

Ungaria respinge solicitarea UE de a adăuga pe lista destinaţiilor sigure ţări…

Ungaria respinge solicitarea UE de a adăuga pe lista destinaţiilor sigure ţări din afara blocului comunitar, cu excepția Serbiei

Ungaria nu se va conforma unei cereri a Uniunii Europene de a adăuga ţări terţe pe o „listă sigură” de destinaţii pentru călătorii, cu excepţia Serbiei, a declarat joi premierul Viktor Orban, citat de Reuters, relatează Agerpres.

Cele 27 de ţări membre ale UE au aprobat marţi călătoriile de agrement sau de afaceri pentru cetăţenii din 14 ţări din afara blocului comunitar, într-o acţiune care vizează sprijinirea industriei turismului comunitar.

Aceste ţări sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Pentru moment, nu putem susţine cererea UE din cauză că aceasta ar veni împotriva intereselor poporului ungar în materie de asistenţă medicală„, a declarat premierul Orban într-o înregistrare video postată joi pe pagina sa de Facebook.

Serbia, singurul vecin din Sud al Ungariei din afara UE, are o importantă minoritate etnică maghiară pe teritoriul său.

Italia, care înregistrează una dintre cele mai ridicate rate de deces din cauza COVID-19 în lume, şi-a exprimat de asemenea rezerve şi a declarat că ar urma să menţină restricţiile de carantină pentru toate naţiunile care nu fac parte din spaţiul Schengen de circulaţie liberă.

Pentru persoanele care tranzitează Ungaria spre alte ţări, Budapesta va restabili „coridorul umanitar” care a fost instituit în timpul vârfului primului val al pandemiei în Europa, a spus Orban.

„Oricine va călători prin Ungaria va trebui să utilizeze acest coridor”, a indicat premierul. „Nu vor avea voie să părăsească această cale şi vom menţine controale stricte la frontieră”, a avertizat el.

Până miercuri în Ungaria s-au înregistrat 4.157 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, între care 586 decese.

Foto: Facebook.com/ Orban Viktor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Algeria, maroc, ruanda si tunisia nu au ce cauta pe aceasta lista. Celelalte tari sunt ok

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.