G4Media.ro

Ungaria: Programul de constuire a grădiniţelor în țările din jur se va…

Foto: www.freepik.com

Ungaria: Programul de constuire a grădiniţelor în țările din jur se va încheia până la sfârşitul anului 2022

Programul guvernului Ungariei de dezvoltare a grădiniţelor pentru copii de naționalitate maghiară în țările din jur se va încheia până la sfârşitul anului 2022, a anunțat săptămâna trecută oficialul maghiar István Grezsa, transmite ageția MTI, citată de Rador.

El a invocat o decizie a Guvernului Viktor Orban pentru terminarea acestui program.

Până la încheierea programului, numărul grădiniţelor de limbă maghiară nou construite în ţările învecinate cu Ungaria va creşte la 176, în acelaşi timp fiind renovate alte 773 de grădiniţe. În cadrul acestui program cu un buget total de 61 miliarde forinţi (170 milioane euro), au mai fost construite şi 400 de spaţii de joacă şi zeci de terenuri de sport. Totodată, o cantitate mare de echipament didactic a fost predat grădiniţelor maghiare din afara graniţelor Ungariei.

István Grezsa a participat în comuna Pecica din judeţul Arad la amplasarea capsulei timpului unei grădiniţe care se află deja în construcţie în micul oraş cu majoritate românească, situat la aproximativ 30 km de frontiera de stat dintre Ungaria şi România.

La Pecica, grădinița construită de biserica reformată va găzdui o grupă de creşă şi două grupe de grădiniţă cu program prelungit pentru 60 de copii maghiari. Investiţia costă 220 milioane forinţi (613.000 de euro).

Primarul localităţii Pecica, Péter Antal, reprezentant al PNL, a promis că va sprijini obţinerea autorizaţiilor necesare pentru funcţionarea instituţiei, iar consiliul local va finanţa  funcţionarea acesteia, potrivit MTI. (Foto: Freepik.com)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ungaria face Romania de rusine!
    Adica, Ungaria construieste in Romania gradinite si crese pana la final de 20212 iar Romania mai la Sfantu’ asteapta!
    Romania chiar a TAIAT in 29 Martie 2021 si cei 1500 de Lei promisi in Programul de guvernare incepand cu 2021 pentru Educatie timpurie!!
    Rusine, mai mare rusinea!!!!!!
    Usor de imaginat ce gandeste populatia maghiara din zonele majoritar maghiare din Romania, cand se uita spre Guvenrul de la Bucuresti…

  2. NU se investește doar în grădinițe de limbă maghiară. La Cluj sunt cazuri de grădinițe mixte, unde se face o extindere, principalul beneficiar fiind secția română.
    Asta în condițiile, în care administrația orașului nu prea a făcut nimic pentru unitățile preșcolare de limbă maghiară.
    Nu că ar fi exagerat cumva în cazul celorlaltor grădinițe sau creșe….

  3. Politicieni seriosi maghiari astia nu ca ai nostri doar sifoneaza precum Rares&Boculet.