G4Media.ro

Ungaria, pe locul trei în Europa după Polonia și Grecia în ce…

Ungaria, pe locul trei în Europa după Polonia și Grecia în ce privește nivelul antisemitismului din societate într-un sondaj comandat chiar de guvernul de la Budapesta 

Guvernul Ungariei a plătit un studiu despre antisemitismul în Europa, dar nu crede în rezultatele acestuia, pentru că nu sunt conforme cu așteptările sale. Studiul sociologic se numește ”Prejudecăți antisemite în Europa – 2020” și a fost realizat în 16 state de pe continent, pe un eșantion reprezentativ, folosind aceleași chestionare, rezultatele fiind publicate în octombrie 2021. Rezultatele au fost prezentate de portalul Telex.hu.

Potrivit acestora, Ungaria este pe locul 3 în Europa privind nivelul antisemitismului, după Polonia și Grecia.

Potrivit studiului aproape jumătate din cetățenii Ungariei (42%) nutresc prejudecăți puternice sau moderate față de evrei, se arată în concluziile studiului. Cercetătorii au constatat că 24% din societatea maghiară este puternic antisemită și 18% moderat antisemită. Aceste rezultate sunt confirmate și de studiile mai recente ale institutului de cercetarea Median.

Cercetătorii au măsurat și prejudecățile latente, astfel 39% din respondenți au fost de acord cu enunțul ”din cauza politicii Israelului îmi sunt tot mai antipatici evreii” sau ”evrei au încercat să-și creeze avantaje din prigoana lor în timpul războiului și din holocaust”.

De asemenea, 39% intre maghiari cred că economia și politica la nivel mondial este influențată de o colaborare secretă evreiască, 26% consideră că de neiertat nici până în zilele noastre crucificarea lui Isus Hristos de către evrei. Tot 26% consideră că accesul evreilor la unele ocupații ar trebui să fie limitate.

Cercetătorii au constatat că dacă iau în calcul prejudecățile exprese și cele latente, doar 40% din cetățenii maghiari sunt liberi de orice prejudecăți față de evrei.

Antisemitism latent în 16 state din Europa
Puternic antisemit moderat antisemit latent antisemit

Sursa: Guvernul Ungariei

Guvernul maghiar a respins, în oficialul guvernamental Magyar Nemzet, rezultatele propriului sondaj.

„Nu este credibil că Ungaria face parte din cele mai antisemite cinci țări”, a declarat pentru portalul Szombat.org Vince Szalay-Bobrovniczky.

Potrivit secretatului de stat, în schimb este îngrijorător că antisemitismul s-a infiltrat în partidele de stânga din Ungaria și chiar și candidatul comun al stângii la funcția de premier, Péter Márki-Zay, se lansează în asemenea afirmații.

„Guvernul Orbán susține consecvent comunitatea evreiască din țară, sprijină instituțiile culturale, sociale și de învățământ, precum și bisericile evreiești”, a precizat pentru portalul amintit secretarul de stat pentru relații sociale, care a adăugat: Guvernul ungar a dat dovadă de toleranță zero față de antisemitism.

Totuși, guvernul de la Budapesta a lansat în ultimii ani ample campanii împotriva lui George Soros, considerate că ar conține un mesaj anti-semit latent iar în Ungaria au fost ridicate sub guvernarea Orban statui ale lui Miclos Horthy, fostul aliat al naziștilor în al doilea război mondial.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Unde sunt acum toți papagalii de la aur care comentau tot timpul cum ca Orban si fidesz sunt forța si ca Ungaria e miezul ??

 2. Era inevitabil. Cei care landau Ungaria pentru limitarra preturilor la combustibili și alimente, pot vedea acum efectele…. o devalorizare de 12÷ a forintului și o dovada de referinta de 7.75÷ (fata de 3.75÷ in Romania)

 3. e evident o devalorizare speculativa create artificial de dusmanii din SUA

  economia ungariei merge bine, nu are moive sa se devalorizeze forintul

  • Economistule, ce-i aia „÷”? Tradu-ne, te rugăm.

  • a venit marele cunoscator, mister stie-tot. tot ala care zicea ca ucraina va fi cucerita rapid :)))))))))))))))))))
   uite ca sa vezi cum e sa ai discutii cu capete patrate cum esti tu: economia ungariei nu merge bine. tot asa ca tine, fara explicatii chestii. asa, ca zic eu 😀

 4. ii astept pe aia care tipau ieri-alaltaieri ca ce bine se traieste in ungaria. e belea, va zic!
  daca ai niste autostrazi nu inseamna ca traiesti bine.