G4Media.ro

Ungaria ia în calcul să aplice restricțiile de intrare în țară în…

Ungaria ia în calcul să aplice restricțiile de intrare în țară în funcție de situația epidemiologică din fiecare regiune a unui stat, la cererea Portugaliei

Ungaria poate aplica reguli diferite la intrarea în țară în funcție de situația din fiecare regiune a țării din care provin cetățenii, anunță presa maghiară. Aceasta înseamnă că, de exemplu, cetățenii care vin România din județe cu indicatori epidemiologici mai buni ar putea fi scutiți de anumite restricții, în comparație cu cetățeni care vin din județele grav afectate.

Guvernul maghiar are deja legislația pregătită, dar nu a luat o decizie în acest sens, a anunțat Gergely Gulyás, șeful Cancelariei premierului Viktor Orban, citat de portalul HVG.

Inițiativa a venit în urma unei cereri a premierului Portugaliei, Antonio Costa, care a vizitat Ungaria în această săptămână. Oficialul lusitan a cerut Ungariei să nu aplice restricții la intrare tuturor cetățenilor din Portugalia, ci doar celor care vin din regiunile grav afectate de pandemia de Covid.

Un calcul al ratelor de infecție din România făcut de publicația HVG arată că majoritatea județelor din Transilvania au numere moderate, cu excepția Brașovului, ceea ce înseamnă că dacă Ungaria decide să aplice regula, cetățenii din regiunea Ardealului care vor să intre în Ungaria ar putea fi scutiți de unele dintre restricțiile care sunt acum în vigoare – carantina obligatorie de 14 zile.

Foto: Premierii Portugaliei (Antonio Costa) și Ungariei (Viktor Orban) / Sursa: Contul de Facebook al premierului Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Doi ramoliți obraznici.

  2. Foarte bine. Dacă Bolojan si cei din Bihor si-au facut treaba si au 2-3 cazuri la peste 25000 de teste, de ce suferim pentru judete ca Dâmbovita cu 0 teste si care acum au bolnavi pe banda. Autoritatile de acolo ce au vrajit?

  3. teorectic impecabil. sa vedem si practic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.