G4Media.ro

Ungaria critică întârzierile Comisiei Europene în furnizarea vaccinurilor și anunță că a…

Ungaria critică întârzierile Comisiei Europene în furnizarea vaccinurilor și anunță că a aprobat vaccinul Sputnik V / Purtător de cuvânt: Guvernul discută în prezent cu orice potenţial furnizor, inclusiv cu China şi Rusia

Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor a Ungariei a acordat aprobări preliminare pentru utilizarea vaccinului anti-COVID produs de AstraZeneca şi pentru vaccinul Sputnik V, a anunţat joi şeful biroului de presă al premierului ungar Viktor Orban, confirmând informaţii ale mass-media apărute mai devreme, informează Reuters şi MTI, preluate de Agerpres.

Gergely Gulyas a criticat Agenţia Europeană pentru Medicamente pentru încetineala în acordarea de aprobări şi a anunţat că autoritatea ungară în domeniul a acordat deja o aprobare preliminară pentru vaccinul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca.

De asemenea, el a anunţat că şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto va pleca mai târziu joi la Moscova, pentru a discuta despre vaccinul anti-coronavirus, a anunţat Gergely Gulyas.

Potrivit lui Gergely Gulyas, guvernul ungar „este forţat să găsească surse proprii pentru un vaccin”, în condiţiile în care vaccinarea în masă împotriva COVID-19 nu a început încă în UE, din cauza „întârzierilor din partea Comisiei Europene”.

„Guvernul (ungar) discută în prezent cu orice potenţial furnizor, inclusiv cu China şi Rusia”, a mai spus Gulyas. El a subliniat că executivul ungar va achiziţiona doar vaccinuri „care au fost utilizate pentru inocularea mai multor milioane de oameni” şi pe care autorităţile ungare le consideră „sigure şi eficiente”.

Miercuri, portalul Index.hu a relatat că organismul ungar de reglementare în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V. De asemenea, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a declarat în aceeaşi zi agenţiei MTI că experţi ai acestui institut sunt în prezent în Rusia pentru a examina procesul de producţie al vaccinului Sputnik V, iar joi vor avea discuţii cu reprezentanţii autorităţii sanitare ruse.

Szijjarto a mai spus că guvernul de la Budapesta a primit un precontract pentru achiziţia de vaccinuri Sputnik V. Ungaria are nevoie rapidă de o mare cantitate de vaccin sigur şi eficient, întrucât coronavirusul ia în această ţară circa 100 de vieţi zilnic şi restricţiile antiepidemice costă economia aproximativ 10 miliarde de forinţi pe zi (circa 30 de milioane de euro), a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

În acest context, Ungaria evaluează de asemenea vaccinul chinezesc Sinopharm şi este singura ţară membră a UE ce are în vedere achiziţia de vaccinuri în afara schemei gestionate la nivel comunitar de Comisia Europeană, considerată prea lentă.

Sursa Foto: Russian government website

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Duceți-vă în Ulan Bator dacă nu vă convine

  • Iar comentezi, rasistule?

   De ce publicati comentarii jignitoare, la limita penalului?

   Nu numai Ungaria critica, mai toate tarile UE critica. Se spune ca Germania a incheiat un contract separat pt 30 milioane doze de vaccin cu BioNtech ata de multumit este de practica UE.

  • @Beezy,
   Tu știi ceva, și știi bine. Tocmai Batu kan, conducătorul Hoardei de Aur, v-a adus din India in anul 1241și v-a abandonat cu un an mai târziu în Muntenia. De atunci tot v-ați plodit și lățit fără opreliști de ați umplut tot continentul. Mă bucur că, reușești să-ne dezvălui un lucru foarte apropiat de un adevăr istoric.

 2. G4media voi manipulati asa la greu cum se spune.Nici un cuvint despre reactia criticã a altor state(exceptie România)fatã de modul cum se achizitioneazã vaccinurile in UE, nimic despre amenda luatã de România ptr drepturile Lmbtq,despre cum a fost executat pe stradã in USA un tinãr polonez care-si plimba cîinele.Atacatorul întîmplãtor era un sãrman afroafrican asuprit si traumatizat de suprematia albilor.Interesant cum apare ceva legat de Ungaria imediat sãriti pe temã si-l prezentati cu o conotatie aproape exclusiv negativã.De ce??Ca sã mentineti in prizã toti sovinistii ,nationalistii din România?Sã aibã ce sã digere si sã nu mai fie atent la ce se întîmplã în jurul ei??

 3. Un exemplu despre cum se administrează sănătatea concetățenilor cu responsabilitate și abilitate,

 4. Ungurii apelează cu încredere la frății lor chinezi, ca doar sângele apa nu se face.
  In rest, uneltelor sovietice Beezy, lynton, gunoier, kzoly si lita le ofer m.UE.

 5. Vaccinul european da reactii nedorite pentru asiatici: democratie, libertate, cultura ….; Oricum nici rusii nu se vaccinează cu Sputnik dar testul poate fi facut pe hunii.