G4Media.ro

Ungaria, avertismente din partea Comisiei Europene. Von der Leyen: Măsurile de urgență…

Ungaria, avertismente din partea Comisiei Europene. Von der Leyen: Măsurile de urgență nu trebuie să țină pe termen nedefinit și trebuie să respecte libertatea de expresie

Măsurile de urgență luate din cauza epidemiei de coronavirus nu trebuie să țină pe termen nedefinit și trebuie să respecte libertatea de exprimare, a declarat, marți, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o zi după ce Ungaria a adoptat o lege care îi permite guvernului condus de premierul Viktor Orban să conducă prin ordonanțe fără o limit temporară.

Șefa comisiei europene nu a menționat în mod explicit Ungaria în declarație. Dar precizările vizează direct problemele ridicate de criticii măsurilor adoptate în Ungaria, transmite Politico.eu

”Este de cea mai mare importantă ca măsurile de urgență nu sacrifică principiile și valorile noastre fundamentale așa cum sunt ele prevăzute în Tratate”, a declarat von der Leyen. ”Democrația nu poate funcționa fără o presă liberă și independentă. Respectul pentru libertatea de expresie și lege în mod cert sunt esențiale în aceste vremuri nesigure”, a mai spus von der Leyen.

”Orice măsuri de urgență trebuie limitate la ce este necesar și strict proporționale. Nu pot dura pe termen nelimitat. Mai mult, guvernele trebuie să se asigure că aceste măsuri pot fi revizuite”, a afirmat von der Leyen, care a adăugat că Bruxelles-ul va monitoriza aplicarea măsurilor de urgență.

Potrivit noii legislații din Ungaria, persoanele care publică ceea ce este văzut drept fals sau distorsionat – și care ar putea interfera cu protejarea publicului, ar putea alarma sau agita un mare număr de persoane – riscă ân prezent câțiva ani de închisoare.

Noile reguli pot fi ridicate doar de două treimi din parlament și prin decret prezidențiale. Măsurile au fost criticate în Europa. Fostul premier italiann, Matteo Renzi, a scris pe Twitter că ”după ce a făcut Orban azi, Uniunea Europeană trebuie să acționeze și să-l determine să se răgzândească. Sau pur și simplu să excludă Ungaria din Uniune”, deși nu există un astfel de mecansim în tratatele UE.

Context

Parlamentul de la Budapesta a votat luni un proiect care dă guvernului Viktor Orban puteri depline pe durata stării de urgență, potrivit Index.hu. Odată cu votul Parlamentului, Viktor Orban va putea guverna exclusiv prin ordonanțe de urgență și să suspende anumite legi prin decret.

Proiectul de lege permite guvernului să prelungească pe termen nedefinit starea de urgenţă, intrată în vigoare în 11 martie, fără a mai cere avizul parlamentului. Sub acest regim al stării de urgenţă, guvernul ar putea „să suspende utilizarea anumitor legi prin decret, să se distanţeze de dispoziţii statutare şi să introducă alte măsuri extraordinare, cu scopul de a garanta stabilitatea vieţii, a sănătăţii, securitatea personală şi materială a cetăţenilor, precum şi economia”, scrie în proiectul premierului Viktor Orban, citat de Agerpres.

Textul mai prevede de asemenea instituirea pedepselor cu închisoarea pentru difuzarea de „ştiri false”, ceea ce a dus la protestul Opoziției și al puținelor instituții independente de presă din țară.

O altă clauză a proiectului evocă posibilitatea unei „pauze parlamentare forţate”, care ridică temerea de o eventuală suspendare a sesiunii parlamentului.

Proiectul propune de asemenea modificări ale Codului Penal pentru a impune pedepse cu închisoarea severe pentru încălcarea măsurilor de carantină sau pentru difuzarea a ceea ce Budapesta numeşte „fake news” privind coronavirusul şi măsurile luate pentru a încerca să-i împiedice propagarea.

Atât Opoziția internă, cât și o parte a societății civile internaționale au criticat inițiativa guvernului Orban, amintind în context filosofia ”iliberală” a acestuia și controlul cu mână de fier exercitat asupra întrgii societăți.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Adica Orban vrea sa fie diktator ultimul in spatiul european cred ca a fost Franco si acum vrea si Orban. Dar nu cred ca o sa-i tina si ungurii il vor scuipa ca pe o masea atricata. Dar asta ne astepta si pe noi daca Dragnea nu era trimis unde trebuie sa fie trimis.

 2. Odată îngenunchiați și terminați dascălii, petrovii, asistații, tu-doreii, gigeii, X-lincii, spawnii, demonazii, sanitarii și celelalte fantoșe de trol deconspirate, au mai rămas cu trolarea numelui bad@. ”Decât” atât mai poate mafia PRO-PSD. Până la toamnă, s-a terminat și ”mancarea” și cu ”bautura”, dar, cel mai grav pentru niște troli născuți să fie sclavi, nici cui ”s-o suga” n-o să mai aibă. Sa te ling între degete ursulo ajuta-ma ca m-au năpădit trolii! Nu pot eu ca sa postez cât as vrea ca sa trolez! Va sug pe toți!

  • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul. E bine că ”desi vrea sa posteze, nu mai poate sa troleze”, așa că-i rămâne doar ”să sugă”.

  • Faptul ca o sugi pe un leu ti-a provocat o criza de schizofrenie?

  • Va rog sa faceți ceva cu “trolii”. Mafia PSD alde UDMR “care” “sug” pe “aiciea” ca ma “sinucid” de “nervi”. O sug pe băutura!

  • iar a încurcat dascălul analfabet fantoșele și a uitat că a spus că ”o suge pe 50 de bani”, acuma s-a sucit, iar a trecut să ”o sufă pe 1 leu”. La cât de disperați sunt bușcii, de nu mai trolează nimic în afară de bad@, e clar că au trecut de ”criza de schizofrenie” și se pregătesc să se ”sinucida” de ”nervi”. Oricum, dresajul merge bine, dobitocul copiază din stil, merge pe unde îl duci, finalul e atunci când va ajunge să se trolleze singur. Bineînțeles, ce-i al lui, e al lui și așa va și rămâne: ”o suge” în continuare.

 3. “Bravo” lui ca e “un”” boss” “adevărat” care “se” pisa “pe ciuhapi”

  • Odată îngenunchiați și terminați dascălii, petrovii, asistații, tu-doreii, gigeii, X-lincii, spawnii, demonazii, sanitarii și celelalte fantoșe de troli ”ciuhapi” deconspirate, au mai rămas cu trolarea numelui bad@. ”Decât” atât mai poate mafia PRO-PSD. Până la toamnă, îi e gata și mormântul, se poate ”pisa” oricine vrea pe ”bossi”.

 4. “Bravo” lui ca e “un”” boss” “adevărat” care “se” pisa “pe ciuhapi”

  • Odată îngenunchiați și terminați dascălii, petrovii, asistații, tu-doreii, gigeii, X-lincii, spawnii, demonazii, sanitarii și celelalte fantoșe de troli ”ciuhapi” deconspirate, au mai rămas cu trolarea numelui bad@. ”Decât” atât mai poate mafia PRO-PSD. Până la toamnă, îi e gata și mormântul, se poate ”pisa” oricine vrea pe ”bossi”.

 5. Apropo de libertatea de expresie…cand am citit m-a bufnit rasul…totusi in Ungaria nu iti bate politia la usa sau faci chiar puscarie daca spui c e nu trebuie, in Germania da.
  Tovarasa Von der L. milita pentru mentinerea granitelor deschide acum vreo 2 saptamani…deci daca e razboi dintre cei doi oricand eu merg cu Orban Viktor, astialalti is prea indoctrinati ca sa mai vada adevarul din jurul lor.

  • BPS=Black Pigeon Speaks – după care s-a inspirat ”tovarășul” trol care guiță de grija porcului viktator de te ”bufneste râsul” – e o trompetă neo-nazistă care plagiază, minte și inventează, un nebun care zice că luptă pentru drepturile pinguinilor care mor din cauza oamenilor motiv pentru care anumiți oameni trebuie pedepsiți. Distrusul indică și care: imigranții, femeile, cei de culoare, în general, homosexualii, băncile, în fine, toată narațiunea sandilăilor care ”is prea indoctrinati ca sa mai vada adevarul din jurul lor” și văd peste tot ”război” la care să ”meargă”, când ei se bagă sub masă dacă aud vreo pocnitură

  • Bad e woke

  • @Dascal
   Corect, dar de unde woke intr-o tara care arata cum arata Romania azi?

  • Nu sunt woke. “Sunt” gaozar și “O” sug pe “nasturi” ca “un” boss

  • De ce e bai mare cu woke culture:

  • dascălul crede, probabil, că ”woke” vine de la ceva tras la tigaie, că a văzut el odată la mâncarea chinezească, parcă așa i s-a părut că scrie. Dar cine își imagina că un analfabet care nu știe să scrie și nu înțelege ce citește poate ști ce înseamnă alte cuvinte decât ”suptul” lui drag.

  • Ca să afle toată lumea cu ce sputnikari ”o sug pe nasturi” asistații ”găozari” când fură numele bad@, akkad daily, care a publicat filmul de mai sus, e pseudonimul unui bărbos șmecher care făcea bani pe youtube, până i-au tăiat macaroana, din lăturile extremiste, rasiste, xenofobe din care se adapă toți suprematiștii ăștia de carton care ar vrea să ”lingă” și ei printre degete vreo ursulă, măcar, dar n-au parte. Îi dor pe șarlatanii ăștia ”po-puliști” fix în pix de rasa ”mă-si” trolilor analfabeți sau a sandilăilor care pun botul la tâmpeniile lor, gen ”idiotul” BPS.

 6. Mare patriot. A anticipat criza, iar prin metodele adoptare de coordonatorii militari va permite:vanzarea productiei autohtone in marile lanturi, si numai bunurile lipsa vor fi importate; stoparea exportului intregului profitului catre exterior, prin asigurarea impozitului aferent; etc. astfle incat va trece usor criza economica.Alaturi de celelalte masuri:convertirea tuturor creditelor din CHF in forinti la cursul istoric + 20 %-2017, suspendarea platii ratelor pe 9 luni cu prelungirea contractelor pe aceeasi perioada,etc…….etc. BRAVO!CEL MAI TARE PREMIER!

  • ”Mare patriot”, într-adevăr, 120 kg, în viu.Și e și din rasa Large White. Evident că ” a anticipat criza” doar d-aia și stă cu paiul în gură și așa ”metode adoptate”, c a Marele Viktator, de la Atilla încoace n-au mai văzut ”coordonatorii militari”: am înțeles că are grijă de ”marile lanțuri” dar cu ”micile lanțuri” ce-a avut sau se poartă doar ”mare” pe moda ”great again”?? și care va să zică, până acuma, porcul bișnițar ”importa bunuri” care nu erau ”lipsa”, adică lovea în ”producția autohtonă”? ”BRAVO!” la fel și cu ”intregului profitului”, ce făcea până acuma când l-a ”stopat”, cumva îl sifona către ”exterior” iar ”impozitul aferent” nu era ”asigurat” până acum, făcea evaziune, cumva, marea mangaliță?
   Ce mare anal-ist ”economic”, ”CEL MAI TARE”, e trolul ăsta sputnikar care folosește fantoșa OMV – ”astfle incat va trece usor criza economic” – .zici că face o frecție cu oțet din borcanul de gogoșari de la ei, de la ”ideologie”, de acolo.

  • De TVA 27% ai uitat sa ne zici :))

 7. Voi rusii n-ati reusit niciodata sa pricepeti ce-i cu statul de drept. Mereu ati crezut ca e despre bataie, asistake pizidist.

  • Sunt gay și o sug pe conserve!

  • Ștoarfa asistată a pus și poză la numele furat bad@, sunt terminaaaaaați bușcii, ahahahhahaa:)) crapă trolii, nu știu ce să mai facă. Hai, că au căzut iar în capcană, încă puțin și o să fie clar pentru oricine că așa-zișii apărători Po-puliști ai ”dreptei conservatoare”, toate scursurile pretins creștionopate și toate jegurile declarat iliberale sunt, de fapt, aceiași sputnikari ofiliți care ”o sug” și pentru mafia PRO-PSD

 8. Orban e un lider adevarat, iubit de popor si aparator al Europei albe si crestine.

  • Boarfa pedeserastă care fură numele bad@ trebuie să fie grasa aia care umple veceul turnătorului la securitate dan voiculescu, din moment ce grohăie atât de ”adevărat”, de ”alb” și de ”creștin”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.