G4Media.ro

Ungaria a blocat active rusești în valoare de 870 de milioane de…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ungaria a blocat active rusești în valoare de 870 de milioane de euro – Nepszava

Ungaria a blocat până la sfârşitul lunii noiembrie active ruse în valoare de 870 de milioane de euro, a informat vineri cotidianul independent Nepszava, care a citat surse ale Uniunii Europene, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Membrii UE, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invazia din Ucraina, au confiscat şi blocat 19 miliarde de euro sub formă de active de la organizaţii, oameni politici şi persoane particulare din Rusia, potrivit surselor citate.

Aceste fonduri ar putea fi destinate reconstrucţiei Ucrainei, deşi pentru moment nu s-a convenit o soluţie definitivă, comentează Nepszava.

Comparativ, Italia a blocat active ruse în valoare de 2,3 miliarde de euro, Germania- 2,2 miliarde de euro, iar Austria – 1,8 miliarde de euro. La polul opus din punctul de vedere al volumului, Bulgaria a reuşit să blocheze active ruse în valoare de 11,3 milioane de euro, Republica Cehă – 10,8 milioane de euro, iar Slovacia – 4,9 de euro, a informat Nepszava, citând date ale Comisiei Europene la care a avut acces.

Această sumă blocată de guvernul de la Budapesta a surprins presa ungară, dat fiind că executivul din această ţară a declarat recent că s-au confiscat active în valoare de numai 3.000 de euro, comentează EFE.

Sancţiunile europene împotriva Rusiei au vizat 1.241 persoane şi 118 organizaţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pentru comparatie, Romania a blocat vreo 10 milioane de euro. Cel putin, astea sunt informatiile prezentate de ANAF in presa.
    O fi si asta un motiv pentru care Ungaria e in Schengen si noi nu.
    Unii sunt convinsi ca ai nostri sunt marionetele occidentului, eu cred ca Orban e mic copil pe langa Santa Claus si renii lui.