G4Media.ro

Una dintre explicațiile grave din Spania: cele 17 regiuni autonome nu se…

Una dintre explicațiile grave din Spania: cele 17 regiuni autonome nu se ajută reciproc, nu își transferă pacienți și doctori, funcționează ca 17 țări distincte

Cele 17 regiuni (comunități) autonome care compun Spania nu colaborează deloc în criza sanitară provocată de coronavirus, scrie publicația El Pais într-o analiză dedicată disfuncționalităților provocate de modelul administrativ al țării.

Astfel, comunitățile își organizează răspunsul în fața coronavirusului fără să se coordoneze: nici pacienții nu pot fi mutați din cele copleșite către cele cu puțin cazuri, nici medicii nu pot fi mutați în zonele unde este nevoie mai mare.

Nu există nici un mecanism legislativ prin care aceste transferuri să fie făcute și nici nu a existat o încercare oficială de rezolvare a situației, scrie El Pais.

A existat o singură menționare în public a chestiunii: la insistențele ziariștilor, ministrul Sănătății a spus luni că ”studiază” problema, fără a intra însă în detalii.

Singurele excepții de la regulă au fost transferul unor ventilatoare mecanice din Galicia în Madrid și transferul a 200 de paturi de Terapie Intensivă din Castilla-La Mancha tot în Madrid.

Rezultatul acestei lipse de coordonare? Cele 17 comunități autonome acționează pe cont propriu, ca 17 țări diferite.

Logica lipsei de cooperare între regiuni este atât de înrădăcinată încât nici măcar nu au existat cereri formale de ajutor dinspre cele mai afectate către zonele cu foarte puține cazuri.

Spania este una dintre cele mai afectate țări din lume. Doar în ultimele 24 de ore a înregistrat 849 de decese.

Foto: Comunitățile autonome din Spania / Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Va iubesc pe toți!

    • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul.

    • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul. V-o sug la toți pe băutura care se știe, e temelie!

    • Analfabeții sprituali ”o suge” doar ”la” unii, ”se știe”, bușcii securiști ”e temelie”

  2. Pai respecta dictonul: impreuna izolatii. Intr-o nota serioasa era chiar ciudat ca spitalele din Barcelona sa preia bolanvi din restul Madrid dupa ultimele eveniment, la fel si pentru Bilbao. Din pacate fiecare regiune e pe cont propriu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.