G4Media.ro

Una dintre cele mai mari catedrale în stil gotic din lume a…

Sursa: G4Media.ro

Una dintre cele mai mari catedrale în stil gotic din lume a fost transformata în spital de campanie/ Sistemul medical din New York este copleșit de numărul mare de cazuri cu COVID – 19

St. John the Divine din New York, una dintre cele mai mari catedrale în stil gotic din lume, va fi transformată în spital de campanie pentru tratarea bolnavilor din oras, fiind pentru prima data în istoria sa când lacasul de cult va îndeplini un astfel de rol. Biserica va avea cel puțin 200 de pacienți gazduiti în nouă corturi instalate până la sfârșitul acestei săptămâni.

Pacientii care vor fi dusi în catedrala situată în cartierul Morningside Heights din Manhattan vor fi tratati de personalul de la Mount Sinai Morningside Hospital, aflat în apropiere. Transformarea lacasului de cult în spital a devenit o necesitate la New York, în conditiile în care sistemul medical din metropola a fost coplesit de numarul mare de persoane infectate cu COVID-19.

Ziarul The New York Times a fost cel care a anuntat, în premiera, transformarea catedralei în spital. Conducerea St. John the Divine, considerata a fi cea mai mare catedrala anglicana de pe glob, a fost cea care si-a pus spatiul la dispozitie luna trecuta.

„Pe fondul pandemiei coronavirusului și a unui sistem de îngrijire a sănătății copleșit, Catedrala a oferit utilizarea terenului sale și a clădirii Catedralei pentru a ajuta la nevoile cele mai presante ale vecinilor noștri,” a anunțat catedrala într-o postare pe blogul său. „Biserica si-a intensificat eforturile pentru a satisface nevoile de îngrijiri medicale în orasul New York în trecut și ne-am angajat să continuăm să facem un pas înainte si în criza actuală.”

„Catedrala St. John the Divine face un pas îninte acum, așa cum am facut întotdeauna, pentru a ajuta la sprijinirea comunității noastre diverse și iubite și a comunității de medici, asistente și voluntari care își riscă sănătatea și bunăstarea în slujba oamenilor. din New York City în acesta perioada când este mai multa nevoie,” a scris reverendul Clifton Daniel III, vicarul institutiei. El a adaugat ca cripta subterana a catedralei, la care se ajunge printr-un labirint de scari, va fi transformată în „zonă de adunare” pentru personalul medical.

Daniel a afirmat într-o declarație către Episcopal News Service că catedralele au servit mult timp ca locuri de „refugiu și vindecare în perioadele de ciumă și criză comunitară.”

Sursa: G4Media.ro

Potrivit informatiilor, în naosul bisericii – unde se fla de obicei mii de scaune folosite de credinciosi – vor fi instalate noua corturi medicale, cu atmosfera controlata, în care vor fi gazduiti cel puțin 200 de pacienți. Aproximativ 400 de paturi au fost livrate catedralei săptămâna trecută. James Patterson, director al facilităților și proiectelor mari ale catedralei, a afirmat ca lacasul de cult îi va primi pe primii sai pacienti la sfârșitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare. Patterson a spus că vor exista provocări rele în utilizarea spațiului, cum ar fi găsirea unei modalități de a-i îmbăia si hrani pe pacienți.

Nu este clar dacă pacienții infectati cu COVID-19 vor fi trimisi la spitalul din catedrală, dar conducerea bisericii a afirmat ca „presupune” ca asta se va întâmpla. „Totul se întâmplă în timp real. Ce știam acum o săptămână este foarte diferit de ceea ce știm acum,” a declarat Lisa Schubert, vicepreședintele catedralei pentru programare și relații externe.

St. John the Divine, a carei constructie a început în 1892, este „biserica-mamă” a Eparhiei Episcopale din New York și sediul episcopului acesteia. Deoarece spatiul catedralei este atât de mare, el a fost folosit frecvent de-a lungul timpului pentru gazduirea de evenimente si expozitii de arta. Catedrala este renumita si pentru initiativele sale de promovare a unor cauze diverse, în lacasul de cult existând un memorial pentru victimele SIDA, un colt dedicat literaturii etc.

Transformarea catedralei în spital de campanie este realizata de catre Samaritan’s Purse, aceeasi agentie de ajutor crestin condusa de Franklin Graham, fiul evanghelistului Billy Graham si unul dintre cei mai înfocati suporteri ai presedintelui Donald Trump, care a construit luna trecuta un urias spital de campanie în Central Park din New York pentru a ajuta metropola să facă față numarului tot mai mare de pacienți infectati cu coronavirus.

O echipă formată din 70 de medici și asistente ajunși în New York de pe tot cuprinsul Statelor Unite lucrează în spitalul de campanie compus din 14 corturi separate, amplasate în zona numită East Meadow a parcului din Manhattan, folosită în mod normal de familii ieșite la picnic și de amatorii de soare care vor să se bronzeze. Corturile pot găzdui 68 de pacienți, dintre care 10 în unități de terapie intensivă, cu un ventilator pentru fiecare pacient.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic orașul New York, unde marti dimineata se înregistrau 72.324 de cazuri confirmate de infectii, cu 15.333 spitalizări și 3.202 de decese, potrivit Department of Health and Mental Hygiene, citat de New York Post.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a avertizat ca spitalele vor fi curând copleșite de numărul tot mai mare de pacienți cu COVID-19. Numărul mare de cazuri din oraș a făcut ca acesta să fie epicentrul pandemiei din Statele Unite  și a necesitat crearea mai multor spitale de urgență, inclusiv pe nava-spital USNS Comfort a Mrinei militare americane, ancorata în portul din New York.

Surse: New York Times, CBS News, Episcopal News Service, New York Post

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. O minimă cultură l-ar fi ajutat pe autorul articolului să-și aleagă cuvintele mai grijuliu: stilul gotic era în Evul Mediu, când europenii nu ajunseseră încă în America. Catedrala din articol este NEOgotică, ceea ce înseamnă secolul al XIX-lea.

    • @ A. Comentariul tau e inca o dovada ca tara asta nu se mai face bine. Suntem in mijlocul unei tragedii umane de proportii si tu, cu o aroganta elitista complet deplasata, postezi ASTA??? E tot ce-ai retinut tu? Acesta e subiectul articolului? Nimic despre initiativa laudabila a alora, nimic despre miile de victime? Hai sictir!

  2. Domnilor, sa le spuna cineva americanilor ca au in centru New Yorkului o comoara arhitecturala, gotica. Nu de alta dar informatia le-ar putea schimba istoria in mod esential. Bravos, halal sa va fie!

  3. As dori sa intreb o anumita categorie de cititori/postaci:

    Cand a fost ultima epidemie de gripa sezoniera in timpul careia s-a intamplat asa ceva? Ati tratat si masurile de siguranta cu acelasi scepticism cu care ati intampinat pandemia?