G4Media.ro

Un vlogger american a fost arestat după ce și-a prăbușit intenționat avionul,…

Sursa: BBC

Un vlogger american a fost arestat după ce și-a prăbușit intenționat avionul, ca să facă vizualizări

Un vlogger Youtube a fost încarcerat pentru șase luni pentru că și-a prăbușit intenționat avionul pentru a obține vizualizări și apoi a mințit anchetatorii americani. Trevor Jacob, în vârstă de 30 de ani, a postat videoclipul prăbușirii avionului în decembrie 2021, lăsând să se înțeleagă că a fost un accident. El s-a catapultat din avion – cu un selfie stick în mână – și a coborât cu parașuta pentru a ateriza. Clipul a fost vizualizat de milioane de ori, scrie BBC.

Într-un acord de recunoaștere a vinovăției, Jacob a declarat că a filmat videoclipul ca parte a unui contract de sponsorizare a unui produs. Fostul snowboarder olimpic a pledat vinovat la începutul acestui an la o acuzație de distrugere și ascundere cu intenția de a obstrucționa o anchetă federală. Jacob „cel mai probabil a comis această infracțiune pentru a genera o acoperire mediatică și de știri în social media pentru el însuși și pentru a obține un câștig financiar”, au declarat luni procurorii federali din California. „Cu toate acestea, acest tip de comportament „temerar” nu poate fi tolerat”, au adăugat ei.

Într-o declarație, Jacob a spus că „această experiență a fost atât de umilitoare” și a descris sentința ca fiind „decizia corectă”. În noiembrie 2021, Jacob a plecat de pe un aeroport din Santa Barbara, California, într-un zbor solo, cu camere de luat vederi montate pe avionul său. Împreună cu camerele, Jacob a luat cu el și o parașută, precum și un selfie stick.

El „nu intenționa să ajungă la destinație, ci plănuia să se catapulteze din avionul său în timpul zborului și să se filmeze pe sine parașutându-se la sol și pe avionul său în timp ce acesta cobora și se prăbușea”, a precizat Parchetul american pentru Districtul Central din California.

Avionul s-a prăbușit în Pădurea Națională Los Padres la 35 de minute de la decolare. Jacob a mers pe jos până la locul faptei și a recuperat imaginile.

El a încărcat apoi videoclipul intitulat „Mi-am prăbușit avionul” pe YouTube, pe 23 decembrie, care conținea o promoție pentru o companie de portofele, au declarat procurorii.

Unii telespectatori au fost sceptici cu privire la prăbușire, observând că Jacob purta deja o parașută și nu a făcut nicio încercare de a ateriza avionul în siguranță.

El a raportat prăbușirea la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a spus că a fost responsabil pentru conservarea epavei. Ulterior, Jacob a afirmat că nu cunoștea locația locului.

Ba da, s-a întors cu elicopterul, a securizat și a îndepărtat epava, pe care ulterior a distrus-o, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Videoclipul a adunat aproape trei milioane de vizualizări înainte de a fi eliminat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează