G4Media.ro

Un urs a fost semnalat în județul Giurgiu / Animalul a fost…

Sursa foto: ISU Bistrița Năsăud

Un urs a fost semnalat în județul Giurgiu / Animalul a fost văzut luni, iar autoritățile spun că ar fi vorba de un pui de urs, rătăcit de habitatul în care trăiește

Jandarmii şi autoritățile locale sunt în alertă, după ce a fost semnalată prezența unui urs brun, aseară, în extravilanul localității  Ghimpați, anunță Jurnalul Giurgiuvean.

În urma unui apel 112, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu a fost direcționat în pădurea Cioflecu, din comuna Ghimpați, județul Giurgiu, unde a fost semnalată prezența unui exemplar de urs brun în extravilanul localității.

Ajunși la fața locului, jandarmii nu au mai găsit ursul, dar au desfășurat activități pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție a zonei. De asemenea, pentru a se asigura că ursul nu-și face apariția și în zonele locuite ale comunei, echipajul de jandarmi a permanentizat activitățile de verificare și monitorizare a zonelor apropiate.

Viceprimarul comunei Ghimpați, Lazăr Marian, spune că este posibil să fie același urs, văzut cu aproape 3 săptămâni în urmă, în zona localității Ciolpani.

”Din discuțiile avute cu reprezentanții Jandarmeriei, cu cei ai Fondului de vânătoare am dedus că este vorba despre un pui de urs, rătăcit de habitatul în care trăiește. Jandarmeria a înființat aici la noi în zonă un post de patrulare pentru ca animalul să nu intre în zona de intravilan, el aflându-se probabil acum într-o pădurice din apropierea comunei Ghimpaț”, a precizat viceprimarul comunei Ghimpați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...