G4Media.ro

Un tribunal britanic a decis extrădarea lui Alexander Adamescu în România. Fiul…

Un tribunal britanic a decis extrădarea lui Alexander Adamescu în România. Fiul lui Dan Adamescu poate face recurs, dar rămâne în arest

Un tribunal britanic a decis vineri extrădarea lui Alexander Adamescu în România, unde există un mandat de arestare preventivă emis de DNA pe numele său, au declarat pentru G4Media.ro surse din Poliţia Română. Adamescu poate face apel, dar rămâne în arest preventiv în Londra pentru falsificarea unor documente. Tribunalul britanic a decis extrădarea lui Adamescu, în ciuda uriaşei campanii de presă prin care acesta se prezenta drept o victimă a unei represiuni politice.

Dacă fiul magnatului Dan Adamescu face apel, dosarul se mută la instanţa superioară. El trebuie să plătească şi o taxă de judecată de 31.000 de lire în şapte zile.

Adamescu este inculpat într-un dosar DNA de corupţie disjuns din cel al tatălui său, fiind acuzat de dare de mită. În 26 mai 2016, Instanţa Supremă a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă, potrivit Digi24.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează