G4Media.ro

Un tren cu peste 1.000 de refugiați a plecat din Republica Moldova…

Sursa foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Un tren cu peste 1.000 de refugiați a plecat din Republica Moldova spre România. Aproape 140.000 de ucraineni au intrat în Moldova în ultima săptămână

Un tren cu 1.026 de refugiați ucraineni din calea războiului a pornit, joi, spre Iași dinspre Republica Moldova. Trenul cu 11 vagoane este plin și este pus la dispoziția refugiaților de către autoritățile din Republica Moldova și Români, iar trenul se află acum în drum spre Ungheni, localitate de la frontiera dintre România și Republica Moldova. Ulterior, oamenii vor putea ajunge de acolo și spre alte destinații.

„A fost posibilă îmbarcarea persoanelor doar în punctul de trecere a frontierei Vălcineț. În mare parte, polițiștii de frontieră au asigurat transportul călătorilor din PTF Otaci (nordul Republicii Moldova) până la gară. Totodată, alți 140 de cetățeni au rămas în apropierea PTF Otaci de unde organizat vor fi transportați la destinație. Pentru pasageri au fost pregătite apă, băuturi fierbinți şi alte lucruri, la necesitate”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia și până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 136.386 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 132.535 persoane au intrat prin segmentul de frontieră Republica Moldova-Ucraina, iar 3.527 – prin segmentul de frontieră Republica Moldova – România.

Poliția de Frontieră din Republica Moldova a comunicat, joi dimineață, prezența unui flux mărit de refugiați în mai multe puncte de trecere a frontierei de stat.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră din Republica Moldova au înregistrat 31 438 traversări persoane, dintre care un număr de 17.475 pe sensul de intrare în țară.

Cele mai multe traversări le-au efectuat cetățenii străini – 25.890. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 16.675 din totalul de traversări, iar 14.756 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.

Foto: o angajată a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova verifică pașapoartele la vamă. Sursa/Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A big ‘Bravo!’ for the Republic of Moldova!

    Plus best wishes from Germany and the Netherlands!

  2. Românii de peste tot trebuie să ajute refugiații ucrainieni !!!! Mai bine rabd frig si mânînc din 2 in 2 zile decât să văd copii refugiaților în teroarea provocată de rusi ( belarusi, ceceni). 40 de ani porarea provocată de rusia si acolitii ei nu se va uita !!!!