G4Media.ro

Un transport de îngrășăminte rusești a plecat din Rotterdam spre Malawi

sursa foto: Pexels

Un transport de îngrășăminte rusești a plecat din Rotterdam spre Malawi

Vama olandeză a anunțat marți că un transport cu îngrășăminte rusești a părăsit portul Rotterdam cu destinația Malawi, după ce ONU a depășit obstacolele cauzate de sancțiunile impuse Rusiei, potrivit Le Monde. Exporturile de îngrășăminte rusești, esențiale pentru combaterea crizei alimentare, sunt blocate de mult timp.

Transportul a fost primul căruia i s-a permis să părăsească Uniunea Europeană de la sancțiunile din 12 noiembrie. Produsele agricole și îngrășămintele nu sunt acoperite de sancțiunile împotriva Rusiei, dar, din cauza riscurilor legate de conflictul din Marea Neagră, armatorii nu au vrut să își angajeze navele din cauza lipsei de asigurători.

Potrivit Ministerului olandez de Externe, încărcătura a fost înghețată deoarece o persoană sancționată este implicată în compania rusă care o deține. Decizia de a elibera încărcătura a fost luată după ce ONU a garantat că aceasta va fi livrată la locul convenit și că firma rusă și persoana sancționată nu vor avea niciun câștig din această tranzacție.

Malawi este una dintre țările care se confruntă cu lipsa îngrășămintelor, a declarat, la mijlocul lunii noiembrie, Rebeca Grynspan, șefa Conferinței ONU pentru Comerț și Dezvoltare.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Olanda trebuie sa raspunda pentru faptul că nu impune sancțiunile decise la nivelul UE pentru Rusia.
    Austria se află intr-o situatie similara.