G4Media.ro

Un trader din Singapore, autoproclamat „regele nichelului”, este suspectat de o fraudă…

Un trader din Singapore, autoproclamat „regele nichelului”, este suspectat de o fraudă de 740 de milioane de dolari

Ng Yu Zhi a reușit să atragă 740 de milioane de dolari de la investitori cărora le promitea un profit de 15 % pe bursa nichelului. Autoritățile din Singapore îl suspectează pe trader că a deturnat o mare parte a acestor bani, într-un scandal care ilustrează încă o dată opacitatea pieței materiilor prime, scrie Les Echos.

Bărbatul de 33 de ani, care conduce companiile Envy Asset Management și Envy Global Trading, le promitea investitorilor randamente de 15 % pentru produse derivate pe bursa nichelului, în doar trei luni. Între octombrie 2017 și februarie 2021, acesta a atras de la investitori fonduri de 740 milioane de dolari.

O parte a acestor sume a fost deturnată de tânărul bărbat amator de lux: 225 de milioane de dolari au aterizat în conturile sale. Poliția a confiscat deja peste 75 de milioane de dolari în mașini de lux, apartamente și bijuterii. Acesta era singurul proprietar din Singapore al unui bolid de lux Pagani Huayra, o mașină produsă în doar 150 de exemplare, cu un preț cuprins între 7 și 8 milioane de dolari.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.