G4Media.ro

Un ton roșu uriaș a fost vândut la o licitație din Tokyo…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Cu cat un lucru e mai greu de gasit si mai rar cu atat e nai scump. In viitor o sa vedem tonul rosu doar in cartile de bucate.

  2. Hai mai da-o dracu’… 650 dolari suta de grame…

    • Probabil ca pt restaurantele care platesc atat de mult e rentabila afacerea. In primul rand ca reclama.
      Cateva zile vand sushi cu tonul ala scump, iar apoi, 3 luni de zile vand ton „normal” la acelasi pret si isi scot banii.

    • Este de fapt 6.000 de dolari kg sau 60 de dolari 100 de grame.
      Ce nu spun in articol este ca la ei e o traditie cu prima licitatie din an si sunt multe restaurante care liciteaza mult peste pretul real doar pentru ca apoi toate ziarele din Japonia vor scrie despre ei.
      Oricum… japonezii sunt mari mâncători de ton. In Tenerife au facut lege astfel incat sa nu poata exporta mai mult de 80% din ce pescuiesc. Pentru ca altfel cumparau japonezii tot tonul pe care il pescuiau.

    • @Florin : 1kg=10 sute de grame, asa ca mai socoteste o data…:)

  3. Conform wikipedia, carnea de vita Kobe se vinde cu 400-600 euro kilogramul (cateodata chiar si mai mult)
    Pt o anume patura a societatii, pretul de 600 dolari pt un kg de ton sau un kg de carne de vita nu pare a fi o problema.

  4. Când se va termină tonul roșu, prin extincție, japonezi o să pape …p.la.
    Se va chema „sugii- o roșie”

  5. De fapt, la prima licitatie din piata de peste tonul respectiv este vandut in scopuri caritabile. De aceea se ajunge la astfel de preturi. Iar pentru cumparator este o chestie de mandrie si de publicitate. Pretul oferit nu are nici o legatura cu pretul normal din piata.