G4Media.ro

Un test crucial pentru racheta europeană Ariane 6, amânat înainte de data…

Sursa foto: Twitter / ArianeGroup

Un test crucial pentru racheta europeană Ariane 6, amânat înainte de data lansării

Un test crucial al treptei principale a viitorului lansator european Ariane 6, programat pentru 3 octombrie, trebuie amânat după detectarea unei anomalii, a anunţat joi Agenţia Spaţială Europeană (ESA), relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Aşa-numitul test „de lungă durată” implică pornirea motorului Vulcain 2.1 al treptei principale a rachetei pe toată durata misiunii sale. Considerat un pas major în campania de calificare Ariane 6, succesul acestui test determină stabilirea unei date pentru lansarea inaugurală a rachetei, programată pentru 2024.

Anomalia detectată se referă la circuitul hidraulic al sistemului care controlează orientarea duzei motorului din treapta principală. Acest sistem „face posibilă menţinerea atitudinii lansatorului” după lansare, precizează un comunicat al ESA.

O analiză a anomaliei este „necesară înainte de susţinerea testului de lansare pe termen lung, care nu mai poate fi susţinut pe 3 octombrie”, potrivit organizaţiei.

Planificat iniţial pentru 2020, primul zbor al Ariane 6, conceput pentru a face faţă concurenţei lansatorului american Space X, a fost amânat de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID -19 şi a dificultăţilor de dezvoltare.

(foto arhiva)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...