G4Media.ro

Un tânăr provenit dintr-o familie cu 9 fraţi, crescut toată viaţa în…

Sursa foto: News.ro

Un tânăr provenit dintr-o familie cu 9 fraţi, crescut toată viaţa în sistemul de protecţie socială, admis al patrulea la Academia de Poliţie / Visul lui era să devină polițist

Un tânăr buzoian, provenit dintr-o familie cu 9 fraţi şi care a crescut toată viaţa în sistemul de protecţie socială, a reuşit performanţa de a fi admis al patrulea la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi visează să ajungă inspector antidrog, scrie News.ro.

Răzvan s-a născut într-o familie cu 9 fraţi unde neajunsurile erau o obişnuinţă. Din această cauză mai toată viaţa şi-a petrecut-o prin centre de asistenţă socială, în grija statului, însă asta nu l-a descurajat pentru a-şi îndeplini visul de a deveni poliţist. Pe perioada liceului tânărul s-a mutat într-un apartament al DGASPC Buzău unde, chiar dacă a trăit alături de alţi doi colegi, a fost mult mai bine decât acasă, unde trebuia să împartă camera cu alţi 6 fraţi.

Răzvan a depus eforturi mari pentru a-şi atinge ţelul şi a învăţat ba la bibliotecă, ba prin parc sau prin alte locuri unde găsea linişte, iar concomitent cu studiul s-a pregătit şi fizic alergând sute de kilometri pentru a putea face faţă probei eliminatorii pe care o avea de susţinut.

Poliţiştii buzoieni l-au vizitat pe Răzvan Cercel pentru a-l încuraja înaintea plecării la Băneasa unde trebuie să ajungă sâmbătă pentru începerea studiilor.

„L-am reîntâlnit pe Răzvan, unul dintre elevii buzoieni care tocmai a primit rezultatul tuturor etapelor concursului de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Rezultatul a fost cel mult aşteptat şi pentru care a muncit în mod consecvent, cu determinare, cu seriozitate: mâine pleacă la Băneasa, pentru cazarmare. Este un pic emoţionat, puţin îngrijorat de faptul că este contra timp, dar mândru şi fericit că urmează anii de studiu pentru a deveni ceea ce şi-a dorit”, au transmis reprezentanţii IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

De asemenea, IPJBuzău i-a mai făcut şi o altă surpriză tânărului şi i-a pregătit deja bagajul de care va avea nevoie, cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale: Fundaţia Amprenta Buzău, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Democratic al Poliţiştilor SIDEPOL şi Club Sportiv Poliţia Buzoiană.

Luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, i-au oferit o emblemă, pe post de amuletă, care să îl ghideze în drumul pe care a pornit, cu următoarea inscripţie: „Curaj – Lege – Onoare!”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

35 comentarii

 1. Fa-te politist

 2. Viitor șpăgar și pensionar la 38 de ani! Vă dați seama ce foame de bani are!

 3. Te grăbești sa dai verdicte! De unde știi că va fi șpăgar? Crezi că peste 20 de ani, când tânărul va avea 38 de ani, va mai exista aceasta aberație (pensionare după 20 de ani de serviciu, indiferent de vârstă)?

  • Neinformat! Minim 25 de ani de serviciu efectiv, minim 47 de ani vârsta (ceea ce e imposibil pentru că a avea o scădere de 13 ani ar trebui să fii lucrat neîntrerupt doar în stradă timp de 26 de ani!). Citește legea nu ce scrie Ghinea sau Năsui! Legea s-au schimbat de 7 ani!

  • 25 de ani de serviciu fără limită de vârstă este și în USA. De fapt cam ăsta e standardul peste tot. Eu sunt la Chicago Fire Department și după 25 de ani avem pensia egală cu 80% din ultimul salariu. La români e 65% din media ultimilor 6 luni. Incendiile sunt la fel!

  • FOARTE POSIBIL MULT MAI CURAND SA NU MAI EXISTE ROMANIA
   NU E BINE SA VA FACETI PLANURI PE TERMEN LUNG

 4. Frumoasă poveste! Lacrimogenă chiar…
  Îl rog pe eroul nostru sa ne de-a de știre ori de câte ori obiectivitatea sa a fost obstrucționată de trecutul său.

 5. Din SUA nu acceptați postări? Repet: eu sunt cu Chicago Fire Department și după 25 de ani avem pensia 80% din ultimul salariu. La români e 65% din media ultimilor 6 luni. Incendiile sunt la fel!

  • Bă americane, voi nu aveți USR! Dacă vine Ghinea Ghenosu vă ia naiba! Vă taie pensiile și vouă și la US Army că el e tare în gură că a supt de la Monica Macovei!

  • Pe noi ne duc neo-marxiștii spre Rusia nu spre SUA! La polițai tot pensii speciale? Că ăsta din articol e deștept! Vrea pensie specială se duce la Academia de Poliție. Simplu! Vrei salariu mare te duci la Medicină! USR nu a înțeles! Ei vor pensie unică!

  • Se pare ca prostălăii rău-intentionati lucreaza acum in tandem, cuplul ionuț-daniel deschizând balul. Tatal lor, supremul pr05t eugen s-a bagat la somn ca e batran si nu-l mai tine degetul sa tasteze.

 6. Super.
  Frumoasă știre.

 7. E bun, va face performanta la bataita intelectualilor ! Protestezi ?! Te anexeaza cat ai zice pehste !

  • Lasă bă AUR-istule că Simion a meritat! Ce vă mai plângeți dar să respectați legea vă e greu! Respectă legea și nimeni nu are nimic cu tine, ‘telectualule!

  • Tie ce iti pasa? Ca intelectual nu esti.

 8. Felicitari pt ambitie si curaj, curajul de a te lupta cu un sistem bolnav, care in loc sa si ajute poporul sa prospere, ajuta doar la protejarea unor hoti in lege. Sper sa contribui la eradicarea acestui flagel, cu a ta ambitie!

 9. Asistat social și viitor pensionar special. Numai in România devii erou pentru ca le-a plăcut părinților sa se înmulțească peste medie.

  • Nu este nici un erou, dar este un tânăr inteligent, ambițios și mai ales muncitor. La Academia de Poliție nu se intra pe dosar că la nenumăratele fabrici de diplome, ci prin concurs de admitere cu probe scrise la limba romana, limba străină și istorie. Și nu uita că îți poți alege prieteni, amante și neveste, dar părinții nu îi poți alege.

  • Si ai tai s-au inmultit si iata ce a iesit!

 10. @Cicago. Nu mai interesează câtuși de puțin la ce vărsta și ce pensie au polițiștii americani, așa că comentariul tău nu are nici un rost.
  @Negrea. Tovarășe milițian, rebotezat polițist, nu mai minți cu nerușinare. Sunt cazuri publice de polițai cu grade mari care s-au pensionat la 40 de ani.

  • Eu îți spun ce zice legea! Dacă cineva a încălcat legea să meargă la pușcărie! Eu ți-am dat informația corectă și verificabilă. Dumneata mă jignești și vrei să fii oaie care mănâncă minciunile unora! E dreptul tău!

  • V-am zis cum e într-o țară civilizată să nu trăiți în întuneric! Sunteți exact cum v-am lăsat!

 11. @Florin: ai pus punctul pe „i”, am cunostinta apropiata care a iesit la pensie la 40 de ani dupa ce a lucrat la militie

  • Milițianul Negrea minte crezând că lumea este ignoranta, dar în ziua de azi oamenii au multe posibilități de informare.

  • Pe pensie parțială se poate pensiona oricine (profesor, medic sau strungar) la 40 de ani. Își bat joc de voi să votați ca oile! Ultimul care a permis pensionările la 40 de ani a fost Tudorache de la USR sau cum se numea pe atunci.

  • 🙂 Florin nu e capabil sa citească trei rânduri dintr-o lege dar îl face pe polițai „ignorant”! Tipic pentru neo-marxiști: habar nu au dar repeta ca papagalii ce li s-a spus de la partid! Florin? Probabil Cîțu!!!!

 12. ” Milițianul Negrea” are mai mult decât dreptate.
  Voi vorbiți despre pensii anticipate sau anticipate parțial.
  Sunteți rău intenționați și dezinformați/ dezinformatori.
  Baftă!

  • Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parţială militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime în serviciu, şi care se află în una dintre următoarele situaţii:
   a) sunt trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale;
   b) sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

 13. Ca să ieși la 47 de ani ar trebui să lucrezi exclusiv în stradă 26 de ani. Fără întrerupere (gen medical, studii, cursuri etc.) Imposibil! De reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare beneficiază și cei din fabricile de armament, energeticieni, petrochimie, RATB, spitale, cai ferate etc. Vezi anexa 3 la legea 263

  • 1.Propus la Interne: Pensionar la 39 de ani, cu o pensie de 91.200 de lei pe an
   2.Fosta polițistă pensionată la 42 de ani cu 13.000 de lei pensie, numită secretar de stat la Interne la propunerea USR PLUS

 14. Încă o dată Negrea minte. Nici un profesor, medic sau strungar nu se poate pensiona anticipat inaintea vârstei de 60 DE ANI și doar daca are o vechime efectivă în muncă, adică a fost salariat cu contract individual de munca minimum 35 DE ANI.

 15. La ce vârstă poate fi încadrat în muncă un polițist din corpul agenților? R.- la 19 ani.
  Dar un medic sau un profesor?
  Eheeee, se schimbă datele problemei. Mai o facultate, mai un rezidențiat ș.a.m.d.
  Concluzia?
  Când un polițist are plătiți vreo 10 ani de contribuții sociale, medicii și profesorii abia-și caută loc de muncă.
  @ Florin, mai uită-te și la vârsta de debut în muncă, n-o mai „arde” doar cu acea limită de vârstă!

  • Sunteți niște paraziti nenorociți toți pensionarii speciali cu sau fara epoleți. Majoritatea sunteți semianalfabeți, dar impertinenți. Niste reziduuri umane lăsate de Ceaușescu.