G4Media.ro

Un tânăr a comandat ricină pe DarkWeb pentru a-şi ucide o rudă…

Sursa: Pexels.com

Un tânăr a comandat ricină pe DarkWeb pentru a-şi ucide o rudă / Judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Un tânăr din oraşul Fălticeni a fost condamnat definitiv de instanţele bucureştene la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de dobândire de arme chimice, el fiind acuzat că a comandat, prin intermediul reţelei DarkWeb, 28 de grame de ricină, substanţă calificată ca armă chimică, cu scopul de a-şi ucide o rudă.

Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2020, însă cazul a fost adus în atenţia opiniei publice de Poliţia Română după doi ani, care a emis vineri un comunicat de presă.

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanţă calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-şi ucide o rudă. În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua DarkWeb şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină”, anunţă Poliţia Română.

Cel în cauză ar fi determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conţinutul real al pachetului.

DarkWeb este o reţeaua „ascunsă” de pe Internet, folosită de grupări criminale din toată lumea pentru a comanda asasinate sau pentru trafic de arme, vânzare de droguri şi alte substanţe interzise, pornografie infantilă. Se presupune că DarkWeb este de câteva sute de ori mai mare decât „Internetul vizibil”.

Potrivit portalului instanţelor, tânărul respectiv se numeşte Iustin Acîrnăresei, el fiind arestat preventiv în ianuarie 2021, după care a fost plasat în arest la domiciliu şi apoi eliberat.

Ulterior, pe 21 aprilie 2021, Iustin Acîrnăresei a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

În aprilie 2022, Iustin Acîrnăresei a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare şi efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Suceava – Direcţia de Asistenţă Socială sau în cadrul AJOFM Suceava.

Decizia tribunalului a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, printr-o sentinţă dată pe 12 septembrie 2022.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. 28 grame e suficient pentru 100000 de oameni. Cat sa omoare tot orasul Falticeni in care traieste. De 4 ori. Sunt curios, chiar a primit ricina in pachet?

  2. Nu era mai bine daca ziceati „otrava”? De exemplu eu nu stiam de substanta asta, nici altii probabil.

    • Pentru ca nu ai trăit în comunism. Atenție la umbrelă!

    • pai cum sa fie mai bine? otrava e ceva generic, ricinul e ceva specific in cazul asta. si e foarte nasoala. nu se detecteaza usor daca nu stii dupa ce te uiti.