G4Media.ro

Un supermarket deținut de chinezi în capitala Nigeriei, închis de autorități pentru…

Un supermarket deținut de chinezi în capitala Nigeriei, închis de autorități pentru că ar refuza accesul cumpărătorilor africani

Un supermarket deținut de chinezi în capitala Nigeriei a fost închis de autorități din cauza unor acuzații potrivit cărora acesta refuză accesul cumpărătorilor africani, transmite BBC.

Supermarketul din Abuja ar fi „permis exclusiv accesul persoanelor de origine chineză”, a scris pe X autoritatea nigeriană de supraveghere a protecției consumatorilor.

Inspectorii l-au convocat pe proprietarul supermarketului.

Camera de comerț chineză din Nigeria a negat acuzațiile de rasism.

Supermarketul este chiriaș într-o clădire administrată de Camera Generală de Comerț din China (CGCC).

Boladale Adeyinka, un oficial din cadrul Comisiei Federale pentru Concurență și Protecția Consumatorilor din Nigeria (FCCPC), a declarat că organismul de supraveghere a lansat o investigație cu privire la aceste acuzații.

Aceasta vine în urma indignării generalizate pe rețelele de socializare, după ce unii nigerieni și-au împărtășit experiențele în care ar fi fost refuzați de securitate atunci când au încercat să meargă la supermarket.

Într-unul dintre videoclipuri, un bărbat spune că a descoperit supermarketul online, dar că i s-a blocat accesul în complexul în care se află.

„La poartă, cei de la securitate mi-au spus că supermarketul este strict pentru chinezi. Dacă ești nigerian, nu poți intra înăuntru și nu poți cumpăra nimic”, a spus el în clipul postat pe X, fostul Twitter.

Într-un alt videoclip postat pe X, un grup de nigerieni este văzut vizitând o clădire pentru a verifica informațiile potrivit cărora cumpărătorii care nu sunt chinezi au fost respinși.

Un agent de securitate din fața intrării pare să le spună că supermarketul a tăiat accesul nigerienilor încă din ianuarie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...