G4Media.ro

Un studiu japonez susține teoria că apa ar fi ajuns pe Pământ…

Sursa foto: Pixabay / Buddy_Nath

Un studiu japonez susține teoria că apa ar fi ajuns pe Pământ prin intermediul asteroizilor

Analiza compoziției mostrelor de material aduse de pe asteroidul Ryugu de o misiune spațială japoneză acreditează teoria originii extraterestre a apei, potrivit unui studiu publicat luni în revista științifică Nature Astronomy, transmite boursorama.com.

Asteroizii de tip C, precum Ryugu, „bogați în substanțe volatile (capabile să se transforme cu ușurință din solide în gaze, n.r.) și organice (sau carbonice, n.r.), ar fi putut fi una dintre principalele surse de apă de pe Pământ”, potrivit studiului, la care au participat cercetători japonezi și străini.

„Aducerea pe Pământ de substanțe volatile, adică a materiei organice și a apei, este încă subiectul unei dezbateri considerabile”, se arată în studiu.

Dar substanțele organice identificate pe Ryugu „reprezintă probabil o sursă importantă de substanțe volatile”, pe lângă alte surse potențiale, cum ar fi vânturile solare, potrivit acelorași cercetători.

Particulele aduse de pe Ryugu „sunt, fără îndoială, printre cele mai puțin contaminate materiale din sistemul solar disponibile pentru studii de laborator, iar cercetările în curs de desfășurare pe aceste mostre valoroase vor extinde cu siguranță înțelegerea noastră asupra proceselor din sistemul solar timpuriu”, au spus ei.

Descoperit în 1999, Ryugu („Palatul Dragonului” în japoneză) se află la peste 300 de milioane de kilometri de planeta noastră și are un diametru de mai puțin de 900 de metri.

Oamenii de știință cred că o parte din materialul din acest asteroid a fost creat la aproximativ cinci milioane de ani după nașterea sistemului nostru solar și nu a fost supus la temperaturi de peste 100 de grade Celsius.

În 2019, sonda japoneză Hayabusa-2 a reușit să colecteze 5,4 grame de rocă și praf negru de pe Ryugu, iar o capsulă care conținea această încărcătură excepțională s-a întors pe Pământ la sfârșitul anului 2020, cu promisiunea de a oferi noi indicii despre originea vieții pe Pământ.

În iunie, un alt studiu științific japonez a dezvăluit prezența în aceste mostre a aminoacizilor, molecule care stau la baza vieții, deoarece sunt capabile să formeze proteine prin combinarea lor.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Yeah, this visual representation communicates it better:
  bbc.co.uk/ideas/videos/why-water-is-one-of-the-weirdest-things-in-the-uni/p06y2c9k

  “Every molecule of water on the Earth and inside you or any other living thing has existed for billions of years.
  After it came to Earth, that water has been CYCLING through rocks, air, animals, plants, and BACK AGAIN.
  At some point, the water inside you would have been inside dinosaurs, bacteria, the oceans, storm clouds, the polar ice caps, and much more.
  Our oceans formed hundreds of millions of years AFTER our planet took shape.
  All of the water on earth is alien. @👽
  The water arrived on asteroids and comets from space.” – speech to text from BBC Ideas

  And yes, the force is strong with David…

  • Buey Monicule ia mai bagă-ți tu credința religioasă fix în cur, buey uob care ejti! :)))))

  • @ Monica – Aoleu, postacule, si aci ti-ai gasit sa-ti expui elucubratiile? Du-te de pe-aici si i-al si pe golumul tau VT cu tine (stii tu, a doua personalitate a ta).

  • Dumnezeule, n-ai cu cine!

 2. Multi nebuni pe aici

  • Zise anal.fabeta aroganta.

 3. Si D-zeu zisa: Sa sa faca apa, sa devina apa! Si apa sa facu :-)))