G4Media.ro

Un student clujean a creat pantofii care încarcă telefonul în mers /…

Sursa foto: Monitorul de Cluj / Captură video

Un student clujean a creat pantofii care încarcă telefonul în mers / A obținut locul 3 la competiția ”Internet of Things Student Challenge”

Robert Vasile Panța, student la Automatică și Informatică Aplicată Engleză, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), a inventat pantofii care atunci când sunt folosiți, încarcă telefonul mobil informează Monitorul de Cluj.

„Innovation through Green-Energy Footwear and Piezoelectric Harvesting System” se numește sistemul dezvoltat de studentul clujean

„Sistemul dezvoltat va include un NodeMCU ESP8266 (Node Microcontroller Control Unit), o placă de dezvoltare tip microcontroler pentru a face ca recoltarea de energie să fie gestionabilă. Prototipul dezvoltat va include o sursă de tensiune tip panou solar, făcând posibilă încărcarea dinamică a microcontrolerului. În plus, o interfață IoT va monitoriza sistemul încorporat, permițând utilizatorului să verifice procentul bateriei încărcate piezoelectric și numărul de pași generați. Conexiunea dintre hardware și software va fi stabilită cu ajutorul conectivității Wi-Fi. Studiul experimental împletește mai multe scopuri esențiale, inclusiv cercetarea, sprijinul pentru sănătate, protecția mediului, și utilizarea tehnicilor de generare a energiei verzi”, se arată într-un comunicat al universității clujene.

La finalul lunii trecute s-a desfășurat finala celei de-a șasea ediții a competiției studențești Internet of Things Student Challenge, la ClujHub, organizată de Departamentul de Automatică al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, singura competiție de proiecte în domeniul IoT din România.

În cadrul concursului, echipele formate din studenți și-au transpus ideile din domeniul IoT în practică și au concretizat prototipuri demonstrative.

Anul acesta, 32 de studenți grupați în 25 echipe finaliste, au implementat un prototip și au prezentat soluția lor în fața juriului. Opt membri ai juriului au analizat în detaliu proiectele selectând echipele câștigătoare.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. e plin internetul despre asa ceva, iar „inventia” au facut-o altii.

  2. „O sursa de tensiune tip panou solar”?De ce mai este nevoie de energia produsa de pasi cand se poate pune un panou d-ăsta,ca bască sau palarie pe cap,de la care sa incarci telefonul?-Sau frecarea dintre picioare generează mai mult curent?Dacă este atat de eficient el poate deveni un brend de succes.Poate va avea si Romania o marcă,pur autohtonă,cu recunoastere internatională.