Home » Articole » Un spital din Brașov angajează firmă de catering, după ce nu a mai găsit personal pe piață / Cele trei bucătărese rămase fără obiectul muncii vor lucra ca infirmiere

Un spital din Brașov angajează firmă de catering, după ce nu a mai găsit personal pe piață / Cele trei bucătărese rămase fără obiectul muncii vor lucra ca infirmiere

28 nov. 2025
47
Un spital din Brașov angajează firmă de catering, după ce nu a mai găsit personal pe piață / Cele trei bucătărese rămase fără obiectul muncii vor lucra ca infirmiere
Sursa foto: Știrile Pro TV
Ascultă articolul

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din Brașov a decis să externalizeze serviciul de preparare și distribuire a hranei pentru pacienții internați, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Acum, doar 3 bucătărese prepară aproximativ 150 de porții, de trei ori pe zi (mic-dejun, prânz și cină), plus supliment pentru anumite categorii de pacienții, precum cei cu boli oncologice, tuberculoză și HIV.
Din păcate, la concursurile organizate pentru completarea personalului de la bucătărie nu s-a prezentat niciun candidat, spune managerul unității medicale, dr. Dan Moraru.

„Avem un deficit semnificativ de personal. Aceste servicii trebuie asigurate în mod continuu, deci și în zile de weekend și de sărbătoare.

Ca urmare, volumul lor de muncă este peste puterile pe care le au. Odată cu această externalizare, angajatele de acolo și-au dat acordul că ar dori să lucreze pe secțiile cu paturi ale spitalului, ceea ce ne va ajuta să ocupăm o parte din deficitul actual de personal sanitar-auxiliar”, spune managerul spitalului.

Și transportul mâncării a devenit o problemă pentru acest spital, având în vedere că blocul alimentar se află în clădirea Mârzescu, iar hrana trebuie distribuită, cu ajutorul unei autoutilitare, și către cele trei pavilioane din administrare, aflate la kilometri distanță față de locul de preparare.

- articolul continuă mai jos -

Dr. Dan Morar a adăugat că, prin externalizarea acestui serviciu, va putea face o economie la bugetul spitalului de aproximativ 90.000 de lei pe lună.
Acest proiect a trecut astăzi de etapa inițială, respectiv avizarea de către Consiliului Județean. Urmează obținerea aprobării din partea Ministerului Sănătății, după care pot fi aplicate procedurile de achiziție și licitație pentru găsirea unui furnizor de servicii de catering.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Vă rugăm să țineți cont că folosirea injuriilor, a limbajului instigator la ură, a apelurilor la violență sau trimiterea repetată, în mod abuziv, a aceluiași comentariu pot duce nu doar la ștergerea mesajului, ci și la suspendarea temporară a dreptului de a comenta. Site-ul nostru încurajează dezbaterile aprinse, dar civilizate. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru contribuția la o discuție bazată pe argumente, nu pe atacuri.