G4Media.ro

Un specialist în boli infecțioase din Italia recomandă ca persoanele care s-au…

Un specialist în boli infecțioase din Italia recomandă ca persoanele care s-au infectat deja cu coronavirus să nu aibă prioritate la vaccinare: S-ar putea economisi milioane de doze, pentru că în aceste cazuri există deja imunitate

Vaccinarea împotriva Covid-19 a persoanelor care s-au vindecat ar putea fi inutilă – cel puțin câteva luni, cât timp durează imunitatea dobândită după ce persoana respectivă a intrat în contact cu coronavirusul Sars-CoV-2 – dar și riscantă.

Opinia aparţine profesorului Massimo Galli, specialist în boli infecțioase la spitalul Sacco și la Universitatea din Milano, care în aceste ore a dezbătut subiectul atât la posturile de televiziune, cât şi pe Twitter și care explică agenţiei de presă Adnkronos: „Ceea ce relatez nu provine dintr-o experienţă directă, pentru că personal, nu am avut cazuri de acest tip, numai că încep să apară și alte efecte secundare la persoanele vaccinate care avuseseră deja infecția”. «În cazul unei persoane care are deja imunitatea activată şi căreia i se administrează vaccinul care o activează și mai mult, este posibil ca după un interval de timp rezonabil, acea persoană să prezinte o reacţie secundară datorată faptului că avea deja imunitate împotriva Sars -CoV-2».

Profesorul Galli citează, printre altele, unul dintre studiile care au apărut în revista „Science”, realizat în SUA şi care a implicat peste 30 de mii de persoane, concluzionând că „marea majoritate a persoanelor care au avut o formă de infecție ușoară până la moderată, deci marea majoritate a celor care se îmbolnăvesc, manifestă capacitatea unui răspuns anticorp robust împotriva proteinei coronavirus Spike; nivelurile de anticorpi fiind stabile timp de cel puțin 5 luni. Peste 90% din bolnavii care s-au vindecat produc anticorpi neutralizanți – subliniază specialistul în boli infecțioase. Cu siguranţă că există şi persoane care nu îi produc, însă dacă nu îi fac după infecția naturală, nu se poate afirma cu certitudine nici că îi vor face după vaccin».

Medicul italian face referire și la un alt studiu, efectuat în Qatar în care au fost analizate „133 de mii de cazuri Covid, care nu sunt puține, potrivit căruia probabilitatea de reinfectare estimată este de 0,02%: un procent foarte mic de oameni, care nu ar justifica risipirea a milioane de doze de vaccin, mai ales în această fază de profilaxie a campaniei».

Câte doze ar putea fi economisite? „Cel puțin 4 milioane” estimează Galli, calculând cei peste 2 milioane de italieni vindecați care știu că au fost bolnavi, plus „încă 2 milioane” care au trecut prin infecție fără să-și dea seama că au făcut-o.

Sursa: La Stampa / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Spun lucrul ăsta de o lună la mine la Spital, dar este o propagandă violentă pro vaccinare care nu ține cont de rațiune, de știință.
  Infecționista spitalului insintă să mă vaccinez deși am avut boala în decembrie și am anticorpi confirmați la analize. Bineînțeles cu aluzii că nu voi putea călători, că poate nu voi mai intra în spital

 2. Nici măcar specialist epidemiolog nu trebuie să fii ca să poți ajunge la o astfel de concluzie de bun simț ! Ai imunitate dobândită nu faci vaccinul sau treci în etapa finală de vaccinare. Dar pentru asta trebuie un test serologic pentru prezența anticorpilor IgG neutralizanți înainte de vaccinare.

 3. Nu e un vaccin e o terapie genetica sintetica .Virusii mRna nu creaza anticorpi traditionali .Experimentele cu noi tehnologii trebuie sa fie facute in.mai multe faze si nu facand probe pe oameni sanatosi ca pe cobai.

 4. Pana cand nu se dovedeste ca nu exista riscuri de sanatate pe orice termen fie el scurt sau lung ,nu trebuie administrat,mai es si.pentru faptul ca producatorii refuza categoric sa.si asume responsabilitati in cazul reactiilor adverse.

  • Alo, baiatu’…vezi ca e vorba despre altceva in articol !
   Ai tu durerile tale, dar ce-ar fi sa le dai pe goarna la A3 unde au spatiu astia ca tine ?

  • Producatorul nu isi asuma responsabilitatea la reactiile adverse nici pentru vitamina c sau algocalmin,se trec in lista reactiile adverse,si tu iei pastila pe riscul tau.Deci domnule expert in genetica nu te vaccina dar abtine-te de la explicatii ,exista surse mai credibile decat tine pentru informare.