G4Media.ro

Un sistem de supraveghere video anti-gunoaie de pe Olt a fost pus…

Un sistem de supraveghere video anti-gunoaie de pe Olt a fost pus în funcțiune în Covasna. Opt camere filmează permanent albia râului, în localități diferite

Un sistem de supraveghere video cu opt camere care transmit non-stop, administrat de ADI SMID Covasna, cu scopul de a-i pedepsi și descuraja pe cei care aruncă gunoaie pe malurile Râului Olt, a fost pus în funcțiune, anunță Covasna Media.

Camerele sunt alimentate cu energie solară și conectate la internet mobil. Acestea sunt montate în opt locații din mai multe localități de pe raza județului prin care trece Oltul.

„Am lucrat la acest proiect trei-patru luni. (…) Astăzi este ziua când concret a fost pus în funcțiune acest sistem de supraveghere a Oltului. Este o zi de bucurie pentru că am făcut un pas înainte pentru protejarea curățeniei malurilor și a Oltului în general, ceea ce este foarte important pentru noi toți”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Investiția a costat 60.000 de lei, bani care au fost puși la dispoziție de ADI SMID, al cărei buget este generat din cotizațiile primăriilor județului Covasna.

Sursa foto. Covasna Media

Citește și

Oltul, colmatat de gunoaie de plastic în zona Hidrocentralei Voila / Specialiștii vorbesc de un dezastru ecologic

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In sfârșit cineva a reușit! Ar fi ideal sa fie un exemplu pt toate celelalte localități. Digurile râurilor din Ilfov sunt sufocate de gunoaie. Oamenii vin cu camionetele si le rabatează in graba chiar si pe drumurile de acces, in special cei care au sere in apropierea râurilor. Ar putea avea efect si in stoparea furtului de lemn de pe albiile râurilor.