G4Media.ro

Un sirian căruia România i-a retras cetăţenia pe motiv de radicalizare islamică…

Un sirian căruia România i-a retras cetăţenia pe motiv de radicalizare islamică a dat statul în judecată şi vrea să redevină cetăţean român

Un cetăţean de origine siriană căruia România i-a retras cetăţenia a dat în judecată Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC) şi cere practic redobândirea cetăţeniei. Surse din instituţie au declarat pentru G4Media.ro că România i-a retras cetăţenia pentru că acesta ar fi promovat grupările jihadiste. Potrivit portalului instanţelor de judecată, Kassem Hassan a deschis o acţiune la Tribunalul Bucureşti prin care cere anularea ordinului de retragere a cetăţeniei.

Kassem Hassan nu a dat în judecată doar Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, ci şi Serviciul Român de Informaţii (SRI). Motivul este că retragerea cetăţeniei de către ANC s-a făcut la sesizarea SRI, potrivit surselor citate. Astfel, Kassem Hassan a fost acuzat că ar fi promovat grupări jihadiste islamice din Siria şi a încercat să facă prozeliţi pentru acestea în România.

Activitatea sirianului s-ar fi desfăşurat pe reţelele de socializare.

Ca rezultat al sesizării depuse de SRI, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a demarat procesul de retragere a cetăţeniei române. Potrivit portalului instanţelor, cetăţenia română i-a fost retrasă în februarie 2018, prin Ordinul 87/P/2018.

Kassem Hassan dobândise cetăţenia română în 1999, printr-o Hotărâre a Guvernului Radu Vasile. În HG 826/1999, se arată că primeşte cetăţenia româna „Hassan Kassem, cetățean sirian, născut la 1 august 1962 în localitatea Deir Ezzor, Siria, fiul lui Mhd.Tawfik Fikrat și Amira, cu domiciliul actual în București, str. Orșova”.

Kassem Hassan face parte dintr-o listă extrem de scurtă de cetăţeni cărora statul român le-a retras cetăţenia din 2010 şi până acum. Lista a fost prezentată de Cătălin Tolontan pe blogul său şi cuprinde doar cinci nume: Olga Selezniova, Said Baaklini, Omar Hayssam, Kassem Hassan și Alexandru Ioan (numele său de origine Wang Yan).

Un dosar înregistrat în 26 februarie la Tribunalul Bucureşti arată faptul că sirianul Kassem Hassan cere anularea ordinului de retragere a cetăţeniei şi, implicit, redobândirea statutului de cetăţean român.

Foto: Wikipedia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ca orice infractor de „buna-credinta” va clama si declama protocoalele secrete si abuzive intre SRI, parchete si eventual ANC. Multumim guvernarii pentru grija deosebita pe care o poarta infractorilor si mai nou teroristilor. In curand chiar si acestia vor fi eliberati si reabilitati pe motiv de „statul paralel”.

  2. nici vorba de recapatare a cetateniei, daca esti terorist atunci „fii bun” si cauta-ti de trai in alta parte, Romania nu e tara teroristilor… pai dar si Iliescu cu Dragnea si Tariceanu sunt si acestia teroristi, de ce atunci nu si le retrage cetatenia si lor ? cred ca merita