G4Media.ro

Un singur român printre cei 44 de noi ambasadori numiți de UE.…

Foto: Google Maps

Un singur român printre cei 44 de noi ambasadori numiți de UE. Denisa Elena a fost numită ambasador UE în Djibouti, una dintre cele mai mici țări din lume

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe, a desemnat marți 44 de noi ambasadori ai UE în țări din întreaga lume, potrivit unui comunicat oficial. Din cele 44 de poziții diplomatice, una singură e ocupată de un român: Denisa Elena Ionete a fost numită ambsador în Djibouti, o țară africană cu doar 970 de mii de locuitori, una dintre cele mai mici din lume.

Denisa Elena Ionete are experiență exclusiv în organizații internaționale: UNICEF, NATO și UE. Potrivit profilului său, ea nu a lucrat în guvernul României sau în ministere din România.

Restul posturilor au fost ocupate de reprezentanți ai celorlalte 26 de state membre UE.

Procesul de numire a candidaților nominalizați va fi oficializat după primirea aprobării oficiale din partea țărilor gazdă.

Cine sunt noii ambasadori ai UE:

BOŠKOVIC POHAR Veronika a fost desemnată în calitate de Însărcinat cu afaceri interimar în Afganistan. Ea este în prezent reprezentantul Sloveniei în cadrul Comitetului politic și de securitate (COPS). Anterior, a ocupat funcția de șef adjunct al misiunii slovene în Franța, Regatul Marocului și UNESCO.

MELLADO PASCUA Diego a fost numit ambasador al UE în Algeria. El este în prezent șef de protocol în cadrul SEAE și a ocupat anterior funcția de ambasador al UE în Peru.

MILLER Michael a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Bangladesh. În prezent, este șef de unitate pentru Muntenegru și Serbia în cadrul Comisiei Europene, DG NEAR. Anterior, a fost șef al secției politice în cadrul Delegației UE în Turcia.

MUND Stephane a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Benin. În prezent, este reprezentantul Belgiei în cadrul Comitetului politic și de securitate (COPS). Anterior, a fost ambasador al Belgiei în Republica Democrată Congo.

SEGURA SOCIAS Jaume a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Bolivia. El este în prezent ambasadorul UE în Honduras și a fost anterior consilier politic la Ambasada Spaniei în Mexic.

SORECA Luigi a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Bosnia și Herțegovina. În prezent, este trimis special al UE pentru aspectele externe ale migrației. Anterior, a fost ambasador al UE în Albania.

TUTS Geneviève a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Canada. În prezent, aceasta este șefa de cabinet a comisarului Didier Reynders, responsabil pentru justiție. Dna TUTS a fost anterior director pentru transport, telecomunicații și energie în cadrul Secretariatului General al Consiliului.

ESCALONA PATUREL Diego a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Republica Centrafricană. În prezent, acesta este șef al cooperării în cadrul Delegației Uniunii Europene în Burkina Faso și a fost anterior șef al cooperării în cadrul Delegației Uniunii Europene în Egipt.

BOBAK Przemyslaw a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Ciad. În prezent, acesta este ambasador al Poloniei în Etiopia. Dl Bobak a fost anterior director al Departamentului pentru Africa și Orientul Mijlociu din cadrul Ministerului polonez al Afacerilor Externe.

GINTERSDORFER Claudia a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Chile. În prezent, aceasta ocupă funcția de șef de divizie pentru Americi – Afaceri regionale în cadrul SEAE. Anterior, ea a fost șef adjunct al Delegației UE în Brazilia.

MARCHAL Anne a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Republica Congo. Ea ocupă în prezent funcția de șefă a Diviziei pentru afaceri consulare în cadrul SEAE și a fost anterior șef adjunct al delegației în Pakistan.

IONETE Denisa Elena a fost numită în funcția de ambasador al UE în Djibouti. În prezent, aceasta ocupă funcția de inspector principal și consilier în cadrul SEAE. Dna Ionete a fost anterior ambasador al UE în Niger.

DORODNOVA Jekaterina Jekaterina a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Ecuador. În prezent, aceasta ocupă funcția de consilier pentru Balcanii de Vest în cadrul SEAE. Dna Dorodnova a ocupat anterior funcția de șef adjunct de delegație în cadrul Delegației UE în Bosnia și Herțegovina.

EICHHORST Angelina a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Egipt. Ea ocupă în prezent funcția de director general pentru EUROPA în cadrul SEAE și a fost anterior ambasador al UE în Liban.

MECKLENBURG Karsten a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Eswatini. În prezent, acesta este șeful Secției politice în Burkina Faso și a fost anterior șeful Secției comerciale și economice în cadrul Delegației UE în Canada.

FROM-EMMESBERGER Sofie a fost numită ambasador al UE în Etiopia. În prezent, ea ocupă funcția de director general pentru Africa și Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului finlandez al Afacerilor Externe. Anterior, ea a lucrat în cadrul SEAE în calitate de președinte al Comitetului politic și de securitate (COPS).

GIOGKARAKIS-ARGYROPOULOS Ioannis a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Haiti. În prezent, acesta ocupă funcția de șef al Diviziei pentru afaceri regionale ASIA-Pacific, ASEM și Indo-Pacific în cadrul SEAE. Anterior, a fost ambasador al UE în Papua Noua Guinee.

SELMAYR Martin a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE pe lângă Sfântul Scaun, Ordinul de Malta și organizațiile ONU. În prezent, este consilier Hors Classe în cadrul Comisiei Europene. Anterior, dl Selmayr a ocupat funcția de Secretar General al Comisiei și de șef al Reprezentanței Comisiei Europene în Austria.

FOURNIER Gonzalo a fost numit ambasador al UE în Honduras. În prezent, este însărcinat cu afaceri al Spaniei în Belarus și Turkmenistan. Anterior, a fost consul general al Spaniei la Salvador de Bahia și în nord-estul Braziliei.

ROUSE Harvey a fost nominalizat ca șef al Biroului UE la Hong Kong și MACAO. În prezent, este șef de unitate pentru relații internaționale la Comisia Europeană, DG MOVE. Anterior, dl Rouse a fost șef al Secției comerciale și economice la Delegația UE în Indonezia/Brunei Darussalam și la Delegația UE în ASEAN.

GANSLANDT Clara a fost numită ambasador al UE în Islanda. În prezent, aceasta ocupă funcția de șef de divizie pentru Europa de Vest și de trimis special pentru probleme arctice în cadrul SEAE. Anterior, a fost șefă a diviziei pentru parteneriate și acorduri din cadrul SEAE.

AKOLA Erja a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Jamaica. În prezent, aceasta ocupă funcția de șef adjunct de delegație în cadrul Delegației UE în Pacific. Anterior, a fost șefă adjunctă de unitate pentru relațiile comerciale cu țările din Africa, Caraibe și Pacific în cadrul DG Comerț din cadrul Comisiei Europene.

SIMKIĆ Aleška a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Kazahstan. În prezent, ea este șefa de cabinet a comisarului sloven Janez Lenarčič, responsabil cu gestionarea crizelor. Anterior, a fost șefă adjunctă de delegație în cadrul Delegației UE în Federația Rusă.

ORAV Aivo a fost nominalizată ca șef de birou al UE în Kosovo. În prezent, acesta ocupă funcția de Reprezentant permanent al Estoniei pe lângă UE. Domnul Orav a fost anterior ambasador al UE în Muntenegru.

GALLAGHER Mark a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în RPD Laos. În prezent, acesta ocupă funcția de șef adjunct al diviziei pentru Asia de Sud-Est în cadrul SEAE. Anterior, a fost șef al secției politice în cadrul Delegației UE în Israel.

DAERR Rafael Tristan a fost numit ambasador al UE în Malaezia. În prezent, este membru al cabinetului Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate/vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borell Fontelles. Anterior, a ocupat funcția de șef de divizie adjunct în cadrul Diviziei pentru afaceri parlamentare din cadrul SEAE.

TASSO VILALLONGA Joaquin a fost numit ambasador al UE în Mauritania. În prezent, el este ambasador al UE în Republica Togo. Anterior, a ocupat funcția de șef adjunct al Diviziei pentru afaceri pan-africane din cadrul SEAE.

ANDRÉ Francisco a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Mexic. În prezent, este secretar de stat pentru afaceri externe și cooperare în Republica Portugheză. Dl André a fost anterior șef de cabinet al prim-ministrului Republicii Portugheze.

MARCIULIONYTE Ina a fost nominalizată în calitate de ambasador al UE în Mongolia. În prezent, aceasta ocupă funcția de ambasador al UE în RPD Laos. Anterior, a fost ambasador al Lituaniei în Republica Populară Chineză, Mongolia, Regatul Thailandei, Republica Coreea, Myanmar și Vietnam.

SATTLER Johann a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Muntenegru. În prezent, este ambasador al UE în Bosnia și Herțegovina și a fost anterior ambasador al Austriei în Albania.

MIGNOT Gautier a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Nigeria. În prezent, este ambasador al UE în Mexic și a fost anterior ambasador al Franței în Columbia.

ROKAS Michalis a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Macedonia de Nord. În prezent, este ambasador al UE în Malaezia. Anterior, dl Rokas a fost șef al diviziei de sprijin pentru delegații în cadrul SEAE.

HATWELL Jonathan a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Peru. În prezent, el este șef de divizie pentru Mexic, America Centrală și Caraibe în cadrul SEAE. Anterior, dl Hatwell a ocupat funcția de șef adjunct al Delegației UE în Japonia.

SANTORO Mariomassimo a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Filipine. În prezent, acesta ocupă funcția de șef de divizie pentru coordonarea politicilor și șef de birou al secretarului general al SEAE. Anterior, a fost consilier Antici și coordonator principal de politici în cadrul Reprezentanței Permanente a Italiei pe lângă Uniunea Europeană.

JANKOWSKI Jacek Jacek a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Sierra Leone. În prezent, este ministru consilier în cadrul Departamentului de resurse umane al Ministerului polonez al Afacerilor Externe. Anterior, a fost ambasador al UE în Zambia și COMESA.

LAJČÁK Miroslav Miroslav a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Elveția. În prezent, este Reprezentant Special al Uniunii Europene (RSUE) pentru dialogul Belgrad-Pristina și alte probleme regionale din Balcanii de Vest. Anterior, a fost ministru al afacerilor externe și europene al Slovaciei.

OHNMACHT Michael a fost numit în funcția de însărcinat cu afaceri interimar în Siria. În prezent, el este ambasador al Republicii Federale Germania în statul Libia și a fost anterior șef al Diviziei Orientului Mijlociu din cadrul Ministerului german al Afacerilor Externe.

GUELLNER Lutz a fost numit șef de birou al UE în Taiwan. În prezent, acesta ocupă funcția de șef al Diviziei pentru comunicare strategică, grupuri operative și analiză a informațiilor din cadrul SEAE. Anterior, dl Guellner a ocupat funcția de șef de unitate pentru comunicare și dialog cu societatea civilă în cadrul DG Comerț, Comisia Europeană.

JONES Gwilym JONES a fost numit ambasador al UE în Togo. În prezent, el este ambasador al UE în Mauritania și a fost anterior șef al cooperării la Delegația UE în Niger.

PERRONE Giuseppe a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Tunisia. În prezent, este ambasador al Italiei în Iran și a fost anterior ambasador al Italiei în statul Libia.

OSSOWSKI Thomas Hans a fost nominalizat în calitate de ambasador al UE în Türkiye. În prezent, este reprezentantul Germaniei în cadrul Comitetului politic și de securitate (COPS) și a fost anterior ambasador al Germaniei în Filipine, Palau, Micronezia și Insulele Marshall.

MARTINEZ CARBONELL Belén a fost numită ambasador al UE la Geneva, în cadrul ONU. În prezent, ea ocupă funcția de director general pentru Agenda globală și relații multilaterale în cadrul SEAE. Anterior, ea a fost director pentru resurse umane în cadrul SEAE.

KLAAR Toivo a fost nominalizat în funcția de ambasador al UE în Uzbekistan. În prezent, acesta este Reprezentant Special al Uniunii Europene pentru Caucazul de Sud și criza din Georgia. Anterior, a fost șef de divizie pentru Asia Centrală în cadrul SEAE.

CALVO PUERTA Antonia a fost nominalizată în calitate de Însărcinat cu afaceri în Venezuela. Ea este în prezent consilier al directorului general pentru Americi în cadrul SEAE și a fost anterior ambasador al UE în Costa Rica.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...