G4Media.ro

Un schelet de dinozaur, cunoscut sub numele de „Barry”, scos la licitație…

Amprentă de dinozaur, foto: Muzeul Național al Țării Galilor

Un schelet de dinozaur, cunoscut sub numele de „Barry”, scos la licitație la Paris

Un schelet de dinozaur neobişnuit de bine conservat, un Camptosaurus cunoscut sub numele de „Barry”, care datează de la sfârşitul Jurasicului, în urmă cu aproximativ 150 de milioane de ani, va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată la Paris în luna octombrie, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Scheletul dinozaurului, descoperit în anii 1990 în statul american Wyoming, a fost restaurat iniţial în 2000 de paleontologul Barry James, de unde provine şi numele.

Laboratorul italian Zoic, care l-a achiziţionat pe „Barry” anul trecut, a realizat lucrări suplimentare de restaurare a scheletului, care are o înălţime de 2,10 metri şi o lungime de cinci metri.

„Este un exemplar extrem de bine conservat, ceea ce reprezintă un fapt destul de rar”, a declarat Alexandre Giquello, de la casa de licitaţii pariziană Hotel Drouot, unde va avea loc licitaţia.

„Craniul său este complet în procent de 90% iar restul dinozaurului (scheletul) este complet în procent de 80%”, a adăugat el.

Scheletele de dinozauri care ajung pe piaţa obiectelor de artă rămân rare, cu cel mult două vânzări de acest tip în fiecare an la nivel mondial, a precizat Alexandre Giquello.

Scheletul „Barry”, ce va fi prezentat pentru public la jumătatea lunii octombrie înaintea licitaţiei, ar putea fi vândut cu o sumă de până la 1,2 milioane de euro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...