G4Media.ro

Un şarpe observat de un călător a provocat întârzierea unui tren de…

Sursa Foto: Unsplash.com

Un şarpe observat de un călător a provocat întârzierea unui tren de mare viteză, în Japonia / Anul trecut, trenurile nipone au înregistrat o întârziere medie de 1,1 minute

Punctualitatea proverbială a mijloacelor de transport feroviar nipone a fost pusă la încercare marţi seară de un pasager mai puţin obişnuit, descoperit într-un tren de mare viteză Shinkansen: un şarpe, informează Agerpres, care preia AFP.

Reptila cu o lungime de 40 de centimetri, despre care nu se ştie dacă era veninoasă, a fost văzută în trenul care face legătura între Nagoya (centrul Japoniei) şi Tokyo, iar unul dintre pasageri a dat alarma. Nu se ştie cum a ajuns şarpele la bordul trenului.

”Este greu să ne imaginăm un şarpe sălbatic urcând (singur) într-un tren într-una din staţii”, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei feroviare JR Central, care exploatează linia Shinkansen foarte aglomerată ce face legătura între Tokyo şi Osaka (vest) trecând prin Nagoya.

”Potrivit regulamentului, este interzisă aducerea şerpilor în Shinkansen. Dar nu verificăm bagajele pasagerilor”.

Din cauza acestui pasager clandestin care n-a provocat nici panică şi nici nu a rănit pe cineva, trenul a avut o întârziere de… 17 minute.

Inaugurată în 1964 şi extinsă considerabil ulterior, reţeaua Shinkansen nu a fost niciodată implicată într-un accident care să provoace moartea sau rănirea pasagerilor de la bord, potrivit Japan Railways, grupul care reuneşte principalele companii feroviare private din Japonia.

Trenurile de mare viteză operate de JR Central pot circula cu 285 de kilometri la oră şi au înregistrat o întârziere medie de 1,1 minute în anul 2022-2023 (inclusiv întârzieri provocate de catastrofe naturale, care se produc frecvent în Japonia).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează