G4Media.ro

Un român care lucra la un abator din Germania a murit. El…

Un român care lucra la un abator din Germania a murit. El a fost testat de două ori negativ de coronavirus

Un cetățean român care lucra într-un abator din Birkenfeld (Germania) a murit, transmite MAE. În abator au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19, dar respectivul cetățean fusese testat negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Comunicatul integral al MAE:

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Mă lăsați?! Testul evident că era făcut in China! Și oricum ar fi murit din alte cauze!

  2. 1 a murit din alte cauze
    SAU
    2 a murit de coronavirus, iar testarea nu a fost suficienta (au mai existat cazuri, cand, in pofida faptului ca testele ieseau negative, CT ul plamanilor confirma corona)

  3. s-a uitat un „amanunt”: traversa strada cand mergea la supermarket sa ia lucruri mai ieftine si a trecut masina peste el. si la testarea postmortem a iesit negativ, dar, ca sa dea bine, l-au trecut pe lista cu mort suspect de covid cu test negativ

  4. Mortul e de vina, mai ales ca e roman. Imposibil sa minta testul german, sau sa lase ubermenii sa moara planctonul fara ingrijire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.