G4Media.ro

Un raport al ONU avertizează asupra unei crize mondiale iminente a apei:…

Sursa foto: Pixabay

Un raport al ONU avertizează asupra unei crize mondiale iminente a apei: Lumea „merge orbește pe o cale periculoasă” de „supraconsum vampiric”

Un raport al Organizației Națiunilor Unite a avertizat asupra unei crize mondiale iminente a apei și a unui „risc iminent” de penurie din cauza supraconsumului și a schimbărilor climatice, transmite BBC.

Potrivit raportului, lumea „merge orbește pe o cale periculoasă” de „supraconsum și supradezvoltare vampirică”.

Publicarea raportului are loc înainte de primul summit major al ONU privind apa din 1977 încoace.

Mii de delegați vor participa la reuniunea de trei zile de la New York, care începe miercuri.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că apa, „sângele vital al umanității”, este secătuită de „utilizarea nesustenabilă a apei, poluarea și încălzirea globală necontrolată”.

Raportul, publicat de UN Water și Unesco, avertizează că „penuria de apă devine endemică” din cauza consumului excesiv și a poluării, în timp ce încălzirea globală va spori penuria sezonieră de apă atât în zonele cu apă din abundență, cât și în cele deja afectate.

Richard Connor, autorul principal al raportului, a declarat că aproximativ 10% din populația globală „trăiește în prezent în zone cu un stres hidric ridicat sau critic”.

„În raportul nostru, spunem că până la 3,5 miliarde de oameni trăiesc în condiții de stres hidric cel puțin o lună pe an”, a declarat el pentru BBC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...