G4Media.ro

Un proiect de lege pentru recunoașterea uniunilor între persoanele de același sex…

Sursa foto: president.gov,ua

Un proiect de lege pentru recunoașterea uniunilor între persoanele de același sex a fost înregistrat în Parlamentul Ucrainei

Un grup de 18 deputaţi din parlamentul ucrainean, dintre care 11 sunt membri în partidul preşedintelui Volodimir Zelenski, au înregistrat un proiect de lege pentru recunoaşterea uniunilor civile între persoanele de acelaşi sex, a anunţat marţi deputata care a impulsionat propunerea de act normativ, Inna Sovsun, potrivit Agerpres.

Ea face parte din partidul „Vocea”, înscris în partidul european Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE). Această formaţiune ucraineană se află în opoziţie şi are numai 20 din cei 450 de parlamentari ai Radei Supreme, legislativul de la Kiev.

Deşi numărul deputaţilor care susţin iniţial proiectul de lege este departe de majoritate, deputata liberală estimează că sprijinul partidului ei, împreună cu cel al formaţiunii Servitorul Poporului – partidul lui Zelenski -, va permite adoptarea proiectului de lege în parlament.

Partidul prezidenţial deţine o majoritate de 239 de mandate în parlament. Dar, chiar şi cu sprijinul acestuia, aceeaşi deputată afirmă că trebuie continuată munca de convingere faţă de parlamentarii reticenţi.

La fel ca majoritatea societăţilor est-europene, cea ucraineană are o orientare conservatoare. În pofida acestui fapt, preşedintele Zelenski s-a arătat deschis demersurilor de legalizare a uniunilor între persoanele de acelaşi sex.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...