G4Media.ro

Un profesor german critică ieşirea Marii Britanii din programul Erasmus: Se pare…

Un profesor german critică ieşirea Marii Britanii din programul Erasmus: Se pare că poţi câştiga mai multe puncte politice cu peşte decât cu educaţia superioară şi schimbul de studenţi

Şeful Centrului pentru studii britanice de la Universitatea Humboldt din Berlin a criticat decizia Marii Britanii de a nu mai participa programul de schimb Erasmus al Uniunii Europene, relatează sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

Acest program era „ceva de pe urma căruia au beneficiat toate părţile semnificativ”, a declarat profesorul Gerhard Dannemann pentru postul de radio Deutschlandfunk.

Dannemann s-a plâns că, în timp ce în ultimul moment s-a ajuns la un acord comercial între Londra şi Bruxelles, programul Erasmus a fost abandonat.

Referindu-se la disputele privind cotele de pescuit care au captat atenţia media şi au dominat negocierile între UE şi Regatul Unit, Dannemann a adăugat: „Se pare că poţi câştiga mai multe puncte politice cu peşte decât cu educaţia superioară şi schimbul de studenţi”.

De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că Scoţia, al cărui guvern descentralizat pro-UE este în dezacord cu guvernul pro-Brexit al premierului Boris Johnson, va putea găsi o cale de a continua participarea la Erasmus.

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, şi cel galez, Mark Drakeford, au criticat amândoi decizia Marii Britanii de a ieşi din program, care există din 1987 şi a devenit unul dintre cele mai populare proiecte ale UE. Ei au calificat decizia drept „vandalism cultural”.

După o perioadă de 11 luni de tranziţie în care negocierile asupra relaţiilor post-Brexit au continuat, rezultatele referendumului din Regatul Unit din 2016, în care 52% din populaţie a votat pentru părăsirea UE, au devenit realitate de la 1 ianuarie

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Adevărul e că și eu, când am auzit cearta pe pești, credeam că vorbesc despre prostituate

  2. „Dați-le pâine și circ!”

  3. Erasmus, acest program pentru studentii cu bani, unde universitatile deveneau „agentii de turism” incasau fonduri europene grase pentru a plimba studentii si a ii distra.

    Intre timp, 1/3 copii se culca flamanzi in Romania, majoritatea liceenilor nu iau BAC-ul si nu isi fac sperante sau vise de a studia afara, iar studentii romani trebuie sa invete si sa munceasca in acelasi timp pentru a isi permite chiria. Apoi se pot elibera de Romania, fara Erasmus.

    Oricum, studentii buni se vor duce, daca vor, in Anglia, cu sau fara Erasmus, au grija altii sa ne aspire talentul si creierele.

  4. Si iată cum UK ajunge nu numai o fundătură economică dar și una culturală.
    Bravo Boris, good job!