G4Media.ro

Un profesor din Sibiu face curierat pentru că nu poate trăi doar…

Sursa foto: Facebook / Dragoș Gheorghiță Jigău

Un profesor din Sibiu face curierat pentru că nu poate trăi doar din salariu: ”După aproape 10 ore de muncă, voi pleca mulțumit că am câștigat peste 300 de lei”

Dragoș Gheorghiță Jigău, un profesor din Sibiu, și-a făcut firmă de curierat pentru a face față cheltuielilor, anunță Euronews.

Profesorul născut în Valea lui Mihai, județul Bacău, dar stabilit în Sibiu, susține că a luat această decizie deoarece nu poate supraviețui doar din salariul de profesor, de 3.500 de lei.

Dragoș Jigău predă limba franceză și limba engleză la o școală din Sibiu și a recunoscut că nu poate supraviețui doar din salariul de profesor. Din acest motiv, a fost nevoit ca în timpul liber să fie și livrator de mâncare.

”Am un salariu net de 3.500 lei, bani cu care nu poți trăi, mai ales dacă ai o familie în care și soția e tot cadru didactic. Nu rezistăm. Noi am înființat acum două luni un PFA pe trei domenii de activitate – traduceri, meditații și curierat. Livrez mâncare în Sibiu. Acum, după aproape 10 ore de muncă, voi pleca mulțumit că am câștigat peste 300 de lei, dar voi pleca foarte amărât și foarte obosit”, a afirmat Dragoș Jigău, pentru Euronews România.

Întrebat dacă l-a cunoscut pe Klaus Iohannis având în vedere că a fost profesor de fizică și primar în Sibiu, Jigău a recunoscut că s-ar bucura că schimbe ”câteva propoziții” cu președintele României.

”Nu l-am cunoscut pe președinte. M-aș bucura să îl cunosc și să schimb câteva propoziții cu dumnealui. L-aș întreba dacă i-ar plăcea să livreze mâncare”, a mai spus Dragoș Jigău, la Euronews România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Gerald Ford a revenit parcă pe dubită după terminarea mandatului.Cica,el ar fi zis despre Ceausescu ca este un prost.

  2. Daca asta nu se descurca cu 3500 net pe Luna, apoi aia din privat care castiga salariul minim care este cam la jumate cum se descurca oare?

    • @Andreiutu – Foarte gresit, in privat salariul minim este pentru necalificati, eventual calificari minore (gen lucrator comercial). Hai sa punem si asta pe hartie, vorbim de profesori, nu de vanzator la lidl (apropo, cu tot cu bonusuri ajung la mai mult, mai intereseaza-te)

  3. Dacă erai bun profesor făceai la meditații nefiscalizate de aveai vila și suv, ca profu de la clasa copilului meu.
    Asa ca mai ușor cu galagia

  4. Deci se poate.

  5. Asta cati ani după pensie vrea sa predea? Ii baga la înaintare pe debutanți. Dar care debutanți???? Aia care nu au locuri pentru ca acestea sunt rezervate sau ocupate de pensionari. Jos mafia posturilor din educație!!!!! Despre asta de ce nu vobesc la greva???? Aaaa..oare pentru ca debutanți nu au niciun cuvânt de spus si se tem că la anul nu li se mai prelungească nici cele 2 ore cu valabilitate 1 an???? Jos mafia posturilor din învățământ!!!!!!

  6. Gerald Ford a revenit parcă pe dubită după terminarea mandatului.Cica,el ar fi zis despre Ceausescu ca este un p…. .