G4Media.ro

Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială. ”Este furt…

Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială. ”Este furt din buzunarele românilor”

Lucian Morar, primar PMP în orașul Ulmeni (jud. Maramureș), a renunțat prin declarație notarială la pensia specială pe care ar urma să o primească în urma adoptării Codului Administrativ de cătree Guvern pe 5 iulie, prin ordonanță de urgență. Apreciind că indemnizația pentru limită de vârstă care se acordă foștilor primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene este un furt, Morar cere președintelui  CJ Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) și primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să facă un gest similar.

„Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Am dorit să dau această declaraţie pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele băneşti sau oriunde va fi nevoie”, a spus Lucian Morar, într-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

Morar afirmă că pensiile trebuie acordate doar pe baza principiului  contributivității și cere celorlalți aleși locali din Maramureș să facă un  gest similar. ”În ultimele zile am îndemnat, prin mesaje publice, mai multe persoane publice (ca exemplu îi dau pe domnul Gabriel Valer Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi pe domnul Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare) să îmi urmeze exemplul şi să facă front comun în faţa acestui abuz îndreptat împotriva românilor de rând”, a spus edilul.

Morar susține că, dintre prevederile Codului  Administrativ, introducerea pensiilor speciale este împotriva intereselor românilor. ”Acestea sunt un furt din buzunarele romanilor”, a conchis primarul.

Foto: Lucian Morar/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. Un gest admirabil și demn de recunostinta. Din păcate vezi că ești în pericol de excludere din partid boss. Se îmbată marinaru și convoacă cex pt înaltă trădare. :))))

  • Adevărul 11 octombrie 2018:

   Băsescu a spus că noua Lege a pensiilor nu rezolvă problema sistemului, dacă nu va rezolva şi chestiunea pensiilor speciale pe care le cataloghează drept ”furt din bani publici”.

  • Prinde orbul, scoate-i ochii.

   V-au pacalit si cu pensiile speciale. Asta era marea problema a Romaniei, ca se duc cateva sute de milioane de euro pe pensiile primarilor si parlamentarilor?

   De curiozitate, am si eu o intrebare: daca toti primarii si parlamentarii ar fi cinstiti, harnici, niste mici genii in administratie publica, capabili sa dea cele mai bune legi, sa atraga toate fondurile puse la dispozitie de UE, sa cheltuie responsabil fiecare ban din buget, cum ar fi?.. Pe scurt, daca in 8 ani si 2 mandate o „generatie” de astfel de primari si parlamentari ar ridica Romania din mocirla si ar aduce-o la nivelul Europei de Vest, motiv pentru 3-4 milioane de romani sa se intoarca in tara, dubland sau chiar tripland PIB-ul, v-ar mai pasa de pensiile astea speciale?

 2. Sa vedem urmarea puterii exemplului!
  Chereches&Zetea se aude?

 3. Declarația aia nu produce niciun efect juridic. Oricum nu va primi pensie decât în baza unei cereri la vremea respectivă. Asta e fumigenă pentru presă și pentru votanți… o mai fi luat PMP câteva zeci de voturi la faza asta.

  • Acum depinde ce face cu declaratia aia. Ca daca nu o baga in dosarul de pensionare, nu are nici o valoare.
   Poate e doar lucratura de imagine, oamenii sunt incantati, il mai aleg un mandat, apoi, vede el cand o fi vorba de pensionare ce face cu declaratia aia.

  • @Vax/ Corect!!

 4. Felicitari morosenilor din Ulmeni ! Ati ales un primar bun !
  Dumnezeu sa va ajute !

 5. cam asa poti castiga urmatoarele alegeri. doar cu asta !!! poate fi o idee

 6. Aveti dreptate, domnule primar! Aceste pensii speciale sunt furt din banii poporului roman, popor pe care mafia PSD-ALDE-UDMR l-a indatorat peste masura. Au facut asta ca sa-i mituiasca pe toti cei care ii pot ajuta sa ramana la putere ca sa se salveze de la inchisoare, ca sa poata fura linistiti ca pana acum, fara sa mai fie deranjati de DNA.

 7. Daca era vorba de un primar PSD, poate as fi fost impresionat!

  • Daca era vorba de un primar sarac, poate as fi fost impresionat.

   Asta a trecut in declaratia de avere la cadou de nunta 376.000 ron, 125.000 eur si 17.500 usd. Cred si eu ca il doare in cont de pensie.

 8. F E L I C I T Ă R I !…

 9. Bravo, primar din Ulmeni!
  Da’ cum zicea chiar p-acilea un mucalit în urmă cu puține zile, ia să-i vedem pe „drepții” din PNL, aleși președinți de CJ și primari, renunța-vor ei la pensiile speciale?! Că cică centralu’ Orban se luptă cu Psd-u’ ca să le scoată…

 10. Felicitari primarului cu foarte bun simt al realitatii si cu un caracter demn de urmat!

 11. O asteptam si pe Irina Alexe de la PLUS, chestor de politie pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, sa-i urmeze exemplul.

  • mai bine ii astepti pe toti primarii psdisti. ce sa zic, ai gasit repede unul la plus. in caz ca nu stiai, legeai aia cu iesitul la 40 de ani e data tot de psd. si cu beneficiile de rigoare. deci mai pe intelesul tau: problema e la cine da legi, nu ca de ce se folosesc apoi ceilalti de ele, in mod legal. ar fi si culmea sa ai legi, dar sa nu ai dreptul sa le folosesti.

  • Corect, fara exceptii. Nu inteleg cum unii nu vad anomalia ca o doamna fara nicio activitate operativa sa devina general si apoi sa se pensioneze la 40 ani cu pensie de 13.000 lei, de 10 ori peste pensia mamei mele, dupa o viata in invatamant, dupa care sa organizeze un partid – PLUS – care se doreste modern si contra privilegiilor. Pentru PLUS, situatia doamnei Alexe este testul adevarului: oare faptele se ridica la nivelul vorbelor?

  • solutia pentru pensiile speciale este eliminarea pe cale legislativa!
   un singur partid este ferm in directia eliminarii pensiilor speciale!

 12. Nu produce efecte juridice asupra dreptului la pensie pe care domnul il va avea peste 20 ani …………(Nu mai vorbim de aceea ca aceste pensii speciale vor fi anulate de viitoarea guvernare !!)
  Daca doar facea aceste afirmatii despre pensia speciala, fara sa vorbeasca de declaratia notariala , il credeam ! El de fapt, si-a castigat un nou madat prin aceasta inselaciune !
  Cum puteti hali asa usor , orice iar voi, jurnalistilor sa propagati fara sigla de reclama, fara sa verificati si mai ales fara sa semnati ?!

  • Orice declaratie autentică (la notar) produce efecte. Declară că renunți la salariu, vezi dacă îl mai primești ! Oricum este un semnal politic bun.

 13. Magistratii si primarii care nu fura trebuie examinati psihiatric.

 14. Nu sesizează nimeni încălcarea principiului egalității in drepturi prin acest jaf ordinar?.
  Pe lângă salarii/indemnizații nesimtite, si-au dat si pensii speciale.”Pentru ca pot”.

 15. Abureala, la care pensie ai renunțat, la cea pe care o vei lua peste 20 de ani?

 16. Daca romanii, populimea oplatitoare de impozite si taxe , nu are nimic impotriva pensiile specialilor de ce sa renun te la ea ?!

  Idiotii isi merita soarta .

 17. WTF , cenzura functioneaza

 18. Ar fi o buna masura daca s-ar materializa.
  Adică la Casa de Pensii sa se creeze o aplicatie informatica in care sa se valideze renunțările la pensia specială.
  Se calculează pensia când vine vremea dar se blochează la punerea in plata.
  Doar asa devine fezabila.
  Altfel e o declaratie electorală.

 19. Un gest de om drept ,moral si intelept ,bravo Dle PRIMAR . Este absolut necesar ca toti jurnalistii care respecta demnitatea ,raspunderea pentru deontologia de jurnalist sa sensibilizeze zilnic prin masmedia un asemenea gest de om drept si intelept ca toti cetatenii tarii sa stie cine sunt cei care au dat astfel de legi nedrepte si imorale doar pentru clientela si pentru a cumpara astfel voturi.!

  • Romania e locul unde de 2000 de ani se intalnesc hotii cu prostii si asta nu o sa schimbe prea curand.

 20. multe primarii mici si sarace vor intra in insolventa!

 21. Ce bine ca mai exista astfel de oameni!
  Felicitari!

 22. Respect! Ar trebui, ca toți cei cu foloase nemeritate, să i ia exemplul.

 23. Poate ca declarația e inutilizabila, dar gestul și mesajul e clar.

  Cu asa acțiuni și atitudine schimbi un sistem. Lăsați omul în pace, ca fundamental toți suntem la fel. Doar contextul și educația ne diferențiază.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.